Βόμβα Βενιζέλου: Διαφοροποιείται από τη ΔΗΣΥ και θα υπερψηφίσει την πρόταση της ΝΔ | Pagenews.gr
Pagenews Team 8 Μαρτίου 2018, 18:27 8 Μαρτίου 2018, 18:27

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα ψηφίσει αντίθετα από την «γραμμή» της Φώφης Γεννηματά, υπερψηφίζοντας την πρόταση της ΝΔ για προανακριτική κατά των κ.κ. Ξανθού, Κουρουμπλή και Πολάκη. 

Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι η Δημοκρακρατική Συμπαράταξη θα ρίξει δικό της ψηφοδέλτιο, στην ψηφοφορία για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τους υπουργούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Και στην ψηφοφορία που είχε γίνει για την υπόθεση της Novartis, η Δημοκρατική Συμπαράταξη είχε τηρήσει ανάλογη στάση ρίχνοντας δικό της ψηφοδέλτιο, που κατά τον Κανονισμό, θα καταμετρηθεί ως «άκυρο».

Η διαφωνία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης έγκειται στο ότι η πρόταση της ΝΔ δεν αξιοποίησε τις επώνυμες καταγγελίες που έγιναν όταν προσέφυγαν στη δικαιοσύνη τα τρία στελέχη της, Εύη Χριστοφιλοπούλου, Ανδρέας Λοβέρδος και Βασίλης Κεγκέρογλου, αντιθέτως, όπως σημειώνουν πηγές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, η πρόταση της ΝΔ βασίστηκε σε ανώνυμες καταγγελίες που έρχεται σε αντίθεση με όλη την επιχειρηματολογία για τους προστατευόμενους μάρτυρες. 

Ετικέτες: