Διεθνή

Κίνα: Καταφύγιο για πάντα μεγαλύτερο από τη…Θεσσαλία

Κίνα: Καταφύγιο για πάντα μεγαλύτερο από τη…Θεσσαλία
Ένα καταφύγιο για πάντα που θα είναι μεγαλύτερο από τη Θεσσαλία, φτιάχνουν οι Κινέζοι.

Η Κίνα ανακοίνωσε ότι έχει εξασφαλίσει πάνω από 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια σε χρηματοδότηση για ένα τεράστιο εθνικό καταφύγιο πάντα, που θα βοηθήσει τα απειλούμενα ζώα να αυξήσουν τους αριθμούς τους στην άγρια φύση.

Το Εθνικό Πάρκο Γιγάντιων Πάντα θα έχει έκταση πάνω από 26.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα, σχεδόν δύο φορές μεγαλύτερη από αυτή της Θεσσαλίας, και θα διαθέτει ορεινούς βιότοπους, όπου τα πάντα θα μπορούν να αναπαραχθούν και να ζήσουν χωρίς ανθρώπινη παρουσία.

Το εθνικό πάρκο θα δημιουργηθεί στις επαρχίες Σιτσουάν, Γκανσού και Σάαντσι, ενώνοντας υφιστάμενες προστατευόμενες περιοχές και θεσπίζοντας νέες. Όλα τα άγρια πάντα που απομένουν στον κόσμο, περίπου 2.000 άτομα, ζουν σε αυτές τις τρεις επαρχίες, το 80% εξ αυτών στο Σιτσουάν. Τα πάντα στις διάφορες επαρχίες βρίσκονται σήμερα σε απομονωμένες πληθυσμιακές ομάδες, αλλά η δημιουργία ενός ενιαίου και όχι τμηματικού πάρκου θα τους επιτρέψει να ενωθούν. Οι οικολόγοι ελπίζουν πως με αυτόν τον τρόπο τα πάντα θα αναπαραχθούν σε μεγαλύτερο ρυθμό και θα αυξήσουν την βιοποικιλότητά τους, βελτιώνοντας δύο από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν. Παράλληλα, θα ευνοηθούν πολλά άλλα απειλούμενα είδη χλωρίδας και πανίδας.

Η Κίνα ανακοίνωσε σχέδια για το πάρκο το περασμένο έτος σε πρώτη φάση, αλλά το έργο δεν είχε ακόμη τη χρηματοδότηση για να γίνει πραγματικότητα. Ωστόσο, η Τράπεζα της Κίνας και το Τμήμα Δασών της επαρχίας του Σιτσουάν συνεργάστηκαν για να εξασφαλιστεί η απαραίτητη χρηματοδότηση και να ολοκληρωθεί το πάρκο μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments