Πολιτική

ΝΔ κατά Καμμένου: Η λέξη “όμηρος” παραπέμπει σε ανταλλαγή

ΝΔ κατά Καμμένου: Η λέξη “όμηρος” παραπέμπει σε ανταλλαγή
Ενημέρωση για την υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία ζητεί η Νέα Δημοκρατία σχολιάζοντας την δήλωση Καμμένου περί "ομήρων".

«Αυτή τη στιγμή έχουμε δύο Έλληνες ομήρους σε τουρκικές φυλακές» ήταν η δήλωση του Πάνου Καμμένου που πυροδότησε τις αντιδράσεις από μέρους της Νέας Δημοκρατίας.

Σε δήλωσή της, κ. Σπυράκη, επεσήμανε ότι «μία ημέρα αφότου ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε την κράτηση των Ελλήνων αξιωματικών “σύνηθες μεθοριακό επεισόδιο”, για να δικαιολογήσει την επιλογή του να μην επικοινωνήσει με τον Ταγίπ Ερντογάν, ο κ. Καμμένος χαρακτήρισε τους Έλληνες αξιωματικούς “ομήρους” του τουρκικού κράτους».

Όπως σημειώνει η κ. Σπυράκη, η λέξη «όμηρος» παραπέμπει πάντα σε ανταλλάγματα.

Η εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. συμπληρώνει ότι ο Πρωθυπουργός «οφείλει σήμερα κιόλας να ενημερώσει τους Έλληνες τι ακριβώς συμβαίνει με τους δύο στρατιωτικούς που έχουν προφυλακισθεί σε τουρκικές φυλακές και γιατί μέχρι σήμερα δεν έχουν επιστρέψει στην πατρίδα μας και τις οικογένειές τους».

Το μεσημέρι, σε άλλη δήλωσή της, η κ. Σπυράκη έκανε λόγο για «ανευθυνότητα» και «ανικανότητα» της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά τους χειρισμούς της στο θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

«Αποδεικνύεται ότι ο κ. Τσίπρας δεν νοιάζεται στ’ αλήθεια για την επιστροφή των δύο Ελλήνων αξιωματικών στην πατρίδα μας. Επιδεικνύει ανευθυνότητα, που δυστυχώς συνδυάζεται με κυβερνητική ανικανότητα» δήλωσε η κ. Σπυράκη.

Όπως είπε η ίδια, χθες ο Πρωθυπουργός «αρνήθηκε να απαντήσει αν είχε υποσχεθεί στον Ταγίπ Ερντογάν την επιστροφή των Τούρκων αξιωματικών, ενώ ο αρμόδιος υπουργός Πάνος Καμμένος είναι, για μια ακόμη φορά, εξαφανισμένος».

Η εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. κάλεσε την κυβέρνηση «να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να επιστρέψουν οι δύο αξιωματικοί το ταχύτερο στην Ελλάδα και τις οικογένειές τους».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments