Μεβλούτ Τσαβούσογλου: Δεν επιθυμούμε συμφωνία ανταλλαγής με τους Έλληνες | Pagenews.gr
Pagenews Team 10 Μαρτίου 2018, 08:23 10 Μαρτίου 2018, 8:23

Υπόνοιες ότι κάτι μπορεί να «κρύβεται κάτι» πίσω από την είσοδο των δύο Ελλήνων στρατιωτικών σε τουρκικό έδαφος στον Έβρο άφησε σε συνέντευξή στην ιστοσελίδα της γερμανικής εφημερίδας Diet Zeit ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, τονίζοντας ότι η τουρκική δικαιοσύνη θα διαλευκάνει την υπόθεση. 

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, σε συνέντευξη στη Zeit, δήλωσε ότι οι αρχές της χώρας του θα ανακαλύψουν αν αυτό συνέβη κατά λάθος ή από πρόθεση, ενώ ξεκαθάρισε ότι η Αγκυρα δεν επιθυμεί ανταλλαγή των 2 Ελλήνων με τους Τούρκους στρατιωτικούς.

«Δεν μπορώ να ξέρω, πέρασαν παράνομα τα σύνορα», απάντησε, όταν ρωτήθηκε πότε θα επιστρέψουν στη χώρα μας οι δύο Ελληνες στρατιωτικοί. «Αυτό εξαρτάται από τους ερευνητές και τα δικαστήρια, που τώρα πρέπει να ανακαλύψουν τι κρύβεται από πίσω. Ηταν λάθος ή πρόθεση; Θέλουν να είναι σίγουροι», συμπλήρωσε ο Τσαβούσογλου.

Σε ερώτηση για το αν η Αγκυρα επιθυμεί την ανταλλαγή τους με τους Τούρκους αξιωματικούς που ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα, απάντησε αρνητικά.

«Δεν θέλουμε μία τέτοια συμφωνία. Αλλωστε, δεν συλλάβαμε τους Ελληνες στρατιώτες στην Ελλάδα, αλλά σε τουρκικό έδαφος. Εχουμε ζητήσει εδώ και καιρό επίσημα την έκδοσή τους από την Ελλάδα».

Ετικέτες: