Πολιτική

Καταπέλτης κατά πάντων ο Πολάκης στην εξεταστική για το “σκάνδαλο” στο ΚΕΕΛΠΝΟ

Καταπέλτης κατά πάντων ο Πολάκης στην εξεταστική για το “σκάνδαλο” στο ΚΕΕΛΠΝΟ
Καταπέλτης κατά πάντων ήταν ο Παύλος Πολάκης στην εξεταστική επιτροπή για την Υγεία αναφορικά με το «σκάνδαλο μεγατόνων ύψους 230 εκατ. ευρώ» στο ΚΕΕΛΠΝΟ.

Ο αναπληρωτής υπουργός υγείας Παύλος Πολάκης στην αρχή της κατάθεσης του στη εξεταστική επιτροπή ζήτησε να κάνει μια αρχική τοποθέτηση στην εξεταστική επιτροπή για την Υγεία με αφορμή το σκάνδαλο στο ΚΕΕΛΠΝΟ, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ.Πολάκης μιλώντας ωστόσο περισσότερο από 2 ώρες επιτέθηκε πολλές φορές στους πολιτικούς του αντιπάλους, κάνοντας λόγο για διακομματική συμμορία, λαμόγια, ταραμάδες, κομπίνες, αρπαγές και άλλα.

Μία μέρα μετά τις καταγγελίες του πρώην υπουργού υγείας Άδωνι Γεωργιάδη για αλλοίωση στοιχείων και αφαίρεση εγγράφων από το πρωτόκολλο του ΚΕΕΛΠΝΟ που έγινε, όπως είπε, ύστερα από εντολή του Παύλου Πολάκη, ο οποίος ήθελε, με την εξαφάνιση των εγγράφων, είτε να εμπλέξει σε καταγγελίες τους πολιτικούς του αντιπάλους είτε να εκβιάζει, ο κ. Πολάκης του απάντησε λέγοντας ότι «καθαρός ουρανός αστραπές δε φοβάται».

«Είναι αγωνιώδης η προσπάθειά του να αποδείξει ότι παραποίησαμε στοιχεία και ότι είμαστε όλοι ίδιοι. Ολα αυτά θα πέσουν ως χάρτινος πύργος και θα ψάχνει τρύπα να κρυφτεί. Η συντριπτική πλειοψηφία των 23 που διορίστηκαν στο ΚΕΛΠΝΟ ήταν συνεργάτες του κ.Γεωργιάδη, φαίνονταν ότι δουλεύανε στο ΚΕΕΛΠΝΟ αλλά ήταν συνεργάτες του κ Γεωργιάδη, όλα τα υπόλοιπα είναι ψιλός ταραμάς ότι έπεσε τάχα το στικάκι, ότι κάποιος το βρήκε και λοιπά . Ας καταγγέλλει ότι θέλει, καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται. Είναι αγωνιώδης η προσπάθεια του να πει ότι κάναμε τα ίδια. Ε, δεν είμαστε ίδιοι βρε και δεν πρόκειται να γίνουμε.»

Όμως ο κ.Πολάκης έκανε και μια νέα καταγγελία όσον αφορά τα οικονομικά του ΚΕΛΠΝΟ δηλώνοντας ότι έχουν χαθεί και αναζητούνται 230 εκατομμύρια €.

«Από το 2007 έως το 2014 στο ΚΕΕΛΠΝΟ εισήλθαν με όρους πραγματικού χρήματος και όχι πίστωσης 750.304.452 €.

Από τα στοιχεία των απολογισμών που έχουν δώσει με υπογραφές των προέδρων των διοικητικών συμβουλίων όλα αυτά τα χρόνια από το 2007 έως το 2014 αποδεικνύεται ότι καταγεγραμμένα στους απολογισμούς τα πληρωμένα είναι 522.297.387. Που πήγαν τα 230 εκατομμύρια € που δεν αποτυπώνονται πουθενά;

Στους 30 λογαριασμούς του ΚΕΛΠΝΟ στις τράπεζες βρίσκονται μόνο 3 εκατομμύρια € που είναι τα υπόλοιπα;

Κατά τη γνώμη μου αυτό σημαίνει άμεση επέμβαση εισαγγελέα. Αύριο το πρωί πρέπει να παρέμβει ο εισαγγελέας. Μιλάμε για ληστεία του ελληνικού λαού.

Αυτό δυστυχώς το πήραμε χαμπάρι τις τελευταίες 10 μέρες μιλάμε για σκάνδαλο μεγατόνων. Στο ΚΕΕΛΠΝΟ δρούσε μια διακομματική συμμορία».

Στην καταγγελία Πολάκη αντέδρασε έντονα ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Γεωργαντάς λέγοντας ότι δεν είναι δυνατόν μετά από τρία χρόνια στο υπουργείο ο κ.Πολακης να ανακαλύπτει σήμερα ότι λείπουν 230 εκατομμύρια €.

« Ανακαλύψατε έλλειμμα 230 εκατομμύρια στο ΚΕΕΛΠΝΟ μετά από τρία χρόνια και θέλετε να σας πάρουμε στα σοβαρά;

Πολάκης: Θα τα ακούσετε και να τριπηδάτε από μέσα. Τριπηδάτε σημαίνει κάνετε τριπλό πήδο»

Ο κ. Πολάκης θυμήθηκε και μία παλιότερη έκφραση του που είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στα social media όταν είχε πει το περίφημο κόπι πάστε.

«Το κόπι παστε το είχα πει για να κάνω πλάκα για να δώσω ένταση στη δήλωση μου . Φυσικά και ήξερα πως λέγεται. Φυσικά και ήξερα ότι είναι copy paste»

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments