Τεχνολογία

Ασύρματη φόρτιση με εμβέλεια δωματίου ετοιμάζει η Samsung

Ασύρματη φόρτιση με εμβέλεια δωματίου ετοιμάζει η Samsung
Νέα πατέντα για ασύρματη φόρτιση με εμβέλεια δωματίου κατοχυρώθηκε στη Samsung από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Πνευματικής Ιδιοκτησίας.

Μια νέα πατέντα για ασύρματη φόρτιση με εμβέλεια δωματίου κατοχυρώθηκε στη Samsung από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Πνευματικής Ιδιοκτησίας. Η πατέντα υποβλήθηκε το 2016 και περιγράφει ένα σύστημα φόρτισης, το οποίο έρχεται να δώσει λύση στους περιορισμούς των υπαρχόντων λύσεων και των pad.

Πιο αναλυτικά, το σύστημα βασίζεται σε σειρές από μεγάλα πάνελ, τα οποία αποκαλούνται ως κάτοπτρα και τα οποία είναι σχεδιασμένα να «στέλνουν» ακτίνες ενέργειας σε κάθε συσκευή που θα υποστηρίζει ασύρματη φόρτιση μέσα σε ένα μεσαίου μεγέθους δωμάτιο.

Η πατέντα δεν αναφέρει την ακριβή εμβέλεια ούτε το πόσο θα καταναλώνει, αλλά προφανώς η Samsung θα πρέπει να έχει κατά νου μια λύση μη ενεργοβόρα.

Η εταιρεία αναφέρει ότι η σειρά με τα κάτοπτρα δεν είναι απαραίτητη για να λειτουργήσει η λύση, αλλά ένα πάνελ θα είναι αρκετό για φόρτιση σε ένα μεγάλο δωμάτιο. Επιπλέον, η λύση θα μπορεί να φορτίσει πολλαπλές συσκευές ταυτόχρονα.

Πάντως η πατέντα της Samsung αν τελικά γίνει πραγματικότητα θα κάνει την ασύρματη φόρτιση πραγματικά ασύρματη καθώς αυτή τη στιγμή αυτό που αποκαλείται ως ασύρματη φόρτιση είναι επαγωγική. Η επόμενη καινοτομία αναμένεται από την Energous, μια εταιρεία που ετοιμάζει το WattUp ένα σύστημα ασύρματης φόρτισης με εμβέλεια 4,5 μέτρα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments