Πολιτική

Θύελλα για τον βασανισμό σκύλου από φαντάρους στην Ήπειρο

Θύελλα για τον βασανισμό σκύλου από φαντάρους στην Ήπειρο
Από πλευράς ΓΕΣ, έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία ταυτοποίησης τόσο των δυο οπλιτών που εμφανίζονται στο βίντεο.

Την άμεση, ενδελεχή και σε βάθος εξέταση του περιστατικού κακοποίησης ζώου σε στρατιωτικό χώρο, έτσι ώστε να αποδοθούν ευθύνες και να επιβληθούν οι αυστηρότερες προβλεπόμενες ποινές, ζήτησε από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, με αφορμή βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα και δείχνει οπλίτες να κακομεταχειρίζονται σκύλο.

«Το θέμα διερευνάται αρμοδίως, ώστε να αποδοθούν άμεσα ευθύνες στους εμπλεκόμενους για τη βάναυση και καταδικαστέα αυτή πράξη», ανακοίνωσε νωρίτερα το Γενικό Επιτελείο Στρατού.

Ήδη πάντως από πλευράς ΓΕΣ, έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία ταυτοποίησης τόσο των δυο οπλιτών που εμφανίζονται στο βίντεο να πετούν πάνω από την περίφραξη το βασανισμένο τετράποδο, όσο και εκείνου που μαγνητοσκοπούσε την αποτρόπαια πράξη τους.

Η υπόθεση προκάλεσε την οργή του υπουργού Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνου Καμμένου. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ, ο κ. Καμμένος ζήτησε από το Γενικό Επιτελείο Στρατού την άμεση, ενδελεχή και σε βάθος εξέταση του περιστατικού κακοποίησης ζώου σε στρατιωτικό χώρο, έτσι ώστε να αποδοθούν ευθύνες και να επιβληθούν οι αυστηρότερες προβλεπόμενες ποινές.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments