Διεθνή

Ερντογάν: Κάποιοι προσπάθησαν να βάλουν ” νάρκες” στην ένταξή μας στην ΕΕ

Ερντογάν: Κάποιοι προσπάθησαν να βάλουν ” νάρκες” στην ένταξή μας στην ΕΕ
"Υπήρξαν πολλά εμπόδια αλλά η ένταξη παραμένει στρατηγικός μας στόχος. Κάποιοι προσπάθησαν να βάλουν και «νάρκες» σε αυτή την πορεία, αλλά εμείς θα τη συνεχίσουμε" είπε μεταξύ άλλων ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λίγο πριν αναχωρήσει για τη σύνοδο της Βράνα.

Η Τουρκία διατηρεί ως στρατηγικό της στόχο την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ενωση και θα συνεχίσει τις ενταξιακές της διαπραγματεύσεις με την Ένωση, δήλωσε λίγο προτού αναχωρήσει για τη σύνοδο της Βάρνας ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Με την Ευρώπη έχουμε βαθιές ριζωμένες σχέσεις. Υπήρξαν πολλά εμπόδια αλλά η ένταξη παραμένει στρατηγικός μας στόχος. Κάποιοι προσπάθησαν να βάλουν και «νάρκες» σε αυτή την πορεία, αλλά εμείς θα τη συνεχίσουμε» είπε ο Ερντογάν.

Πρόσθεσε δε ότι "Η ΕΕ καθυστέρησε να υλοποιήσει τις υποχρεώσεις που έχει απέναντι μας. Λίγη οικονομική βοήθεια έχει φτάσει στη χώρα μας. Περιμένουμε επίσης τη συνεργασία για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. 

Στο θέμα αυτό έχουμε πάρει διαφορετικά μηνύματα. Θέλουμε την πλήρη υποστήριξη των Ευρωπαίων φίλων μας για την ανάπτυξη των σχέσεων μας και πάλι. Ελπίζω το Αφρίν να τους άνοιξε τα μάτια τους".

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments