Βόμβα Κοτζιά: Αποζημίωση για τον εμβολισμό του σκάφους στα Ίμια από τους Τούρκους | Pagenews.gr
Pagenews Team 27 Μαρτίου 2018, 14:09 27 Μαρτίου 2018, 14:09

Σαν βόμβα έπεσε στη Βουλή το έγγραφο που δείχνει πως το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να απαιτήσει αποζημίωση για το επεισόδιο στην περιοχή των Ιμίων τον Φεβρουάριο 2018.

Τότε οι Τούρκοι είχαν εμβολίσει το σκάφος του Λιμενικού Σώματος. 

Δείτε το βίντεο ντοκουμέντοΤο έγγραφο διαβιβάστηκε στις 20 Μαρτίου ύστερα από ερώτηση που είχε καταθέσει ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Αντωνιάδης αναφορικά με το ενδεχόμενο να διεκδικήσει η Ελλάδα αποζημίωση για τη ζημία που προκάλεσε η τουρκική ακταιωρός.

«Οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εξωτερικών εξετάζουν κάθε πλευρά που αφορά την πιθανότητα διεκδίκησης οικονομικής αποζημίωσης για τις ζημίες που προκλήθηκαν στο ΠΑΘ (Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης) του Λιμενικού Σώματος, κατά το συμβάν της 12ης Φεβρουαρίου 2018, στην περιοχή των Ιμίων» αναφέρει, σε έγγραφο του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς. 

«Όπως έχω τονίσει κατ΄επανάληψη στο παρελθόν, το υπουργείο Εξωτερικών μεριμνά για την αποτελεσματική προάσπιση των εθνικών μας συμφερόντων και τον άμεσο εντοπισμό (από κοινού με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής) των παράτυπων ενεργειών και παράνομων διεκδικήσεων της γείτονος» αναφέρει, επίσης, ο υπουργός Εξωτερικών στην έγγραφη απάντησή του. 

Ο κ. Κοτζιάς αναφέρει, επίσης, ότι το υπουργείο Εξωτερικών προβαίνει συστηματικά στα κατάλληλα, κατά περίπτωση, διαβήματα διαμαρτυρίας, καθώς και σε κάθε προβλεπόμενη ενέργεια για την ενημέρωση των εταίρων και συμμάχων, σε περιφερειακό και διεθνές επίπεδο. 

«Αυτό έπραξε και στην περίπτωση του συγκεκριμένου περιστατικού με το ΠΑΘ προβαίνοντας σε όλες τις δέουσες ενέργειες» ενημερώνει ο υπουργός Εξωτερικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:


Σύμβουλος Ερντογάν: Προκαλώ την Ελλάδα να πατήσει το πόδι της στα Ίμια

Ίμια: Η στιγμή του εμβολισμού του "Γαύδος" από την τουρκική ακταιωρό ( pics & vid)

Κοτζιάς σε Τουρκία: Δεν θα απαντήσουμε τόσο ειρηνικά την επόμενη φορά

Ιμια: Μέλος του ελληνικού πληρώματος αποκαλύπτει το χρονικό της σύγκρουσης

Ετικέτες: