Πολιτική

Η κυβέρνηση αποσύρει άρον άρον το νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς

Η κυβέρνηση αποσύρει άρον άρον το νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς
Μετά τη θύελλα αντιδράσεων από φιλοζωϊκές οργανώσεις και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, η απόσυρση του νομοσχεδίου ήταν μονόδρομος για την κυβέρνηση.

Αποσύρεται προς το παρόν από τη διαβούλευση, το νομοσχέδιο για τα Δεσποζόμενα και Αδέσποτα Ζώα Συντροφιάς, προκειμένου να επανεξεταστούν ζητήματα που αναδείχθηκαν από την ως τώρα διαδικασία.

Αυτό δήλωσε πριν από λίγο ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, συμπληρώνοντας ότι το σχέδιο νόμου θα επανέλθει όταν επαναδιαμορφωθούν οι σχετικές διατάξεις.

Είχε προηγηθεί η έντονη αντίδραση της Πανελλήνιας Φιλοζωϊκής Ομοσπονδίας, η οποία υποστήριζε πως σκοπός του νομοσχεδίου είναι η  απαγόρευση της δράσης των σωματείων, γεγονός που θα έχει αντίκτυπο στα ζώα, αφού η κρατική μηχανή δεν είναι ικανή να τα φροντίσει. 

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία το εν λόγω νομοσχέδιο ποινικοποιούσε τη φιλοζωική δράση, απαγορεύει σε πολίτες και φιλοζωικούς φορείς τη διάσωση, την περίθαλψη και την προώθηση για υιοθεσία των αδέσποτων ζώων, ενώ αντίθετα ευνοεί και προωθεί το μαζικό εμπόριο.

Η ΠΦΠΟ επισημαίνει επίσης ότι το ν/σ καθιστά σχεδόν αδύνατη την υιοθεσία των ζώων και δημιουργεί κατηγορίες ζώων υποψήφιες για ευθανασία χωρίς να συντρέχουν προϋποθέσεις που θα δικαιολογούν αυτή την απόφαση. Παράλληλα, τονίζει ότι το νομοσχέδιο μειώνει δραστικά τα πρόστιμα για κακοποίηση ζώων.

Έντονες αντιδράσεις υπήρξαν και από τη Νέα Δημοκρατία, η οποία κατηγόρησε την κυβέρνηση για προχειρότητα και ζητούσε την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου, όπως και έγινε. 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments