Πολιτική

Μαξίμου: Μετά τις ευρωπαϊκές “επιπλήξεις” περιμένουμε πράξεις από την Τουρκία

Μαξίμου: Μετά τις ευρωπαϊκές “επιπλήξεις” περιμένουμε πράξεις από την Τουρκία
Ικανοποίηση στο Μαξίμου από την στάση της ΕΕ απέναντι στην Τουρκία καθώς οι αξιωματούχοι της Ευρώπης, έστειλαν σαφές μήνυμα στον Ερντογάν ότι θα πρέπει όχι μόνο να διευθετηθεί το ζήτημα των 2 Ελλήνων στρατιωτικών αλλά αυτό θα πρέπει να γίνει πριν το Πάσχα.

Από το Μαξίμου εκτιμούν ότι οι προτάσεις της ΕΕ και η αποδοκιμασία προς τις τακτικές της Τουρκίας θα έχουν αποτέλεσμα, με τον Ταγίπ Ερντογάν να τίθεται πλέον προ των "ευρωπαϊκών" ευθυνών του για το ζήτημα των 2 Ελλήνων στρατιωτικών.

Το θέμα απασχόλησε την σύνοδο στη Βάρνα της Βουλγαρίας για περίπου 20 λεπτά, γεγονός που ικανοποίησε την ελληνική πλευρά. Μάλιστα οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι κάλεσαν την Τουρκία να συμμορφωθεί με το διεθνές δίκαιο και να σταματήσει τις διαρκείς προκλήσεις.

Το Μέγαρο Μαξίμου είναι απολύτως ικανοποιημένο από τις παρεμβάσεις των Ευρωπαίων και τις επίσημες δηλώσεις των Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και Ντόναλντ Τουσκ, που επέκριναν την Τουρκία για την τακτική του τελευταίου διαστήματος και της ζήτησαν να σταματήσει τις προκλήσεις σε Αιγαίο και Κύπρο.

Κυβερνητικές πηγές σημείωναν μετά τις δηλώσεις Γιούνκερ και Τουσκ, αλλά και τις συζητήσεις, που έγιναν στη σύνοδο της Βάρνας ότι «για πρώτη φορά η ΕΕ έστειλε σαφές μήνυμα στην Τουρκία πως δεν μπορεί να υπάρξει πρόοδος στις ευρωτουρκικές σχέσεις χωρίς πρόοδο στις σχέσεις της με την Ελλάδα και την Κύπρο».

Το Μαξίμου επιβεβαίωνε ότι ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, έθεσαν επιτακτικά το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών ως όρο για την πρόοδο της ευρωτουρκικής ατζέντας. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το γεγονός ότι οι δύο Ευρωπαίοι αξιωματούχοι μόνο για αυτό το θέμα συζητούσαν με τον Τούρκο Πρόεδρο για 20 λεπτά. Η εικόνα που έχει η ελληνική κυβέρνηση είναι ότι ο Ερντογάν άφησε ανοιχτό παράθυρο για λύση χωρίς όμως να δεσμευθεί.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments