Διεθνή

Νέα Ζηλανδία: Θέλουμε να απελάσουμε Ρώσους αξιωματούχους αλλά… δεν έχουμε κανέναν

Νέα Ζηλανδία: Θέλουμε να απελάσουμε Ρώσους αξιωματούχους αλλά… δεν έχουμε κανέναν
"Δεν έχουμε κανέναν Ρώσο αξιωματούχο εδώ αλλά αν είχαμε κάποιον θα τον είχαμε απελάσει" δήλωσε η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας, η οποία εξέφρασε την επιθυμία να συμμετάσχει η χώρα στην μαζική απέλαση Ρώσων διπλωματών αλλά... δεν μπορεί.

"Κάναμε ελέγχους στη Νέα Ζηλανδία. Δεν έχουμε κανέναν Ρώσο αξιωματούχο στη χώρα" δήλωσε χαρακτηριστικά η πρωθυπουργός της χώρας Jacinda Ardern τονίζοντας ότι "Αν όμως είχαμε, θα τους διώχναμε".

Η Νέα Ζηλανδία θα ήθελε πάρα πολύ από ότι φαίνεται να συμμετάσχει στην μαζική απέλαση Ρώσων διπλωματών ακολουθώντας τις υπόλοιπες 20 χώρες ανά τον κόσμο που έχουν ξεκινήσει "διπλωματικό πόλεμο" με τη Ρωσία, στον απόηχο της υπόθεσης Σκριπάλ. Ανά τον κόσμο έχουν ήδη απελαθεί 100 Ρώσοι διπλωμάτες από διάφορες χώρες.

Όπως μεταδίδει το politico.eu, η βρετανική κυβέρνηση έριξε την πλήρη ευθύνη για την υπόθεση του Σκριπάλ στην Ρωσία, διώχνοντας από την χώρα 23 Ρώσους αξιωματούχους, ως αντίποινα.

Η Νέα Ζηλανδία εξάλλου είναι πρώην βρετανική αποικία με μέλος του αγγλόφωνου δικτύου πληροφοριών “Five Eyes”, στο οποίο συμμετέχουν ακόμα οι ΗΠΑ, η Βρετανία, ο Καναδάς και η Αυστραλία.

Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας βέβαια, επεσήμανε ότι δεν της προκαλεί εντύπωση που δεν υπάρχουν καθόλου Ρώσοι διπλωμάτες στη χώρα, δεδομένου του "εύρους του διεθνούς ενδιαφέροντος" που απασχολεί τη Μόσχα.

"Αν μου προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι η Νέα Ζηλανδία δε βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των Ρώσων; Η αλήθεια είναι όχι", είπε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Βλαντιμίρ Πούτιν: Ο αήττητος "Τσάρος" της Ρωσίας

Οδηγούμαστε σε «ψυχρό πόλεμο» προειδοποιεί Ρώσος πρέσβης στην Αυστραλία

Διώχνει και η Αυστραλία Ρώσους διπλωμάτες

Yπόθεση Σκρίπαλ: Ο Τραμπ εξετάζει το ενδεχόμενο να απελάσει διπλωμάτες της Ρωσίας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments