Πολιτική

Live η κατάθεση του Παύλου Πολάκη στην εξεταστική για την Υγεία (vid)

Live η κατάθεση του Παύλου Πολάκη στην εξεταστική για την Υγεία (vid)
Δείτε live την κατάθεση του Παύλου Πολάκη στην εξεταστική επιτροπή για την Υγεία.

Συνεχίζεται η κατάθεση του Παύλου Πολάκη στην Εξεταστική για τα σκάνδαλα στην Υγεία, που ξεκίνησε χθες.

Υπενθυμίζεται ότι στη μαραθώνια εισήγησή του ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας σε πολύκροτες αποκαλύψεις για τη «μαύρη τρύπα», ύψους 230 εκατ. ευρώ του ΚΕΕΛΠΝΟ, καταθέτοντας στην Επιτροπή νέα στοιχεία. Κατήγγειλε «ληστεία του ελληνικού λαού», καθώς όπως αποκάλυψε από το 2007 έως το 2014 εισήλθαν στο ΚΕΕΛΠΝΟ εισροές με όρους πραγματικού χρήματος 750.304.452 εκατ. ευρώ ενώ παράλληλα τα έξοδα του ανήλθαν σε 522.297.387 εκατ. ευρώ, αλλά το αθροιστικό υπόλοιπο του οργανισμού στις 31/12/14 ήταν 3.173.703 ευρώ. 

«Πού πήγαν τα υπόλοιπα 230 εκατ. ευρώ;» διερωτήθηκε εύλογα ο Παύλος Πολάκης και ζήτησε επιτακτικά την παρέμβαση εισαγγελέα. Ο πρόεδρος της επιτροπής Αντώνης Μπαλωμενάκης ξεκαθάρισε στο σώμα ότι τα πρακτικά θα πάνε στην Εισαγγελία αφού ολοκληρωθεί η κατάθεση του κ. Πολάκη, αυτήν την εβδομάδα.

Ο Παύλος Πολάκης αναφέρθηκε επίσης στο περιβόητο δάνειο των 200 εκατ. ευρώ που πήρε το ΚΕΕΛΠΝΟ, με εγγύηση του Δημοσίου, για την προμήθεια 16 εκατομμυρίων δόσεων εμβολίων επί υπουργίας Δ. Αβραμόπουλου, ώστε να αντιμετωπιστεί η «πανδημία» της γρίπης το 2008. 

Υπενθυμίζεται ότι τελικά για την αγορά τους χρησιμοποιήθηκαν μόνο τα 50 εκατ. ευρώ και τα υπόλοιπα 150 εκατ. ευρώ κατέληξαν να χρηματοδοτήσουν διάφορες χορηγίες, συνέδρια, συμπόσια, εκδηλώσεις, κτλ.

Το θέμα των μαύρων ταμείων του ΚΕΕΛΠΝΟ και τη ροή χρήματος προς μιντιάρχες για τις διαφημιστικές του καμπάνιες, έθιξε στη συνέχεια ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, κάνοντας λόγο ξεκάθρα για «πολιτικό χρήμα».

Υπενθυμίζεται ότι το ΚΕΕΛΠΝΟ σπατάλησε σχεδόν 3 εκατομμύρια ευρώ, με απευθείας αναθέσεις σε εταιρείες επικοινωνίας και εκστρατείες για τις οποίες μάλιστα δεν είχε αρμοδιότητα υλοποίησης. Οι επίμαχες καμπάνες αφορούσαν στην εθνική επικοινωνιακή εκστρατεία πρόληψης για τον καρκίνο, σε δράσεις για την εποχική γρίπη την περίοδο 2011 – 2012, συμπράξεις του ΚΕΕΛΠΝΟ για την υποστήριξη νομοθετικών ρυθμίσεων του υπουργείου Υγείας για το έτος 2012, όπως και την προώθηση των γενοσήμων φαρμάκων και την ορθή χρήση των αντιβιοτικών. Αφορούσαν επίσης ένα ακόμη πρόγραμμα για τον ιό HIV. 

Ο Παύλος Πολάκης έκανε όμως αποκαλύψεις και για τη σύζυγο του διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα, Λίνα Νικολοπούλου και την εταιρείας της Mindwork, που φέρεται να έπαιρνε χρυσές δουλειές από το ΚΕΕΛΠΝΟ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Καταπέλτης κατά πάντων ο Πολάκης στην εξεταστική για το "σκάνδαλο" στο ΚΕΕΛΠΝΟ

Παύλος Πολάκης – Άδωνις Γεωργιάδης: Σφοδρή αντιπαράθεση στη Βουλή για τη Novartis (vid)

Ο Άδωνις καταγγέλλει σκευωρία εναντίον του από τον Πολάκη (vid)

Εξεταστική για την Υγεία: Ένταση στη συνεδρίαση – Αποχώρησαν βουλευτές της ΝΔ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments