Ρίχνει λάδι στη φωτιά ο Ντιμιτρόφ: «Είμαστε Μακεδόνες» | Pagenews.gr
Pagenews Team 28 Μαρτίου 2018, 15:35 28 Μαρτίου 2018, 15:35

Ο Νίκολα Ντιμιτρόφ προκαλεί με τις νέες του δηλώσεις. Ο Ντιμιτρόφ παρουσίασε τις «κόκκινες» γραμμές των Σκοπίων, επιμένοντας στη «μακεδονική» καταγωγή.

Ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων,σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό Telma, την Τρίτη (27.03.2018) τόνισε ότι υπήρξε κάποια πρόοδος κατά τη συνάντησή του με τον Νίκο Κοτζιά για την ονομασία. Ωστόσο, ανέφερε ότι η επιλογή ενός ονόματος, χωρίς δυνατότητα μετάφρασης είναι «απαράδεκτη».

«Η ουσία του συμβιβασμού στηρίζεται σε δύο πυλώνες. Ο πρώτος είναι η ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό, που θα διαφοροποιεί την «Μακεδονία» από την ελληνική Μακεδονία. Ο δεύτερος είναι η αποδοχή – προφανώς από την ελληνική πλευρά – πως οι γείτονες μας είναι «Μακεδόνες» που μιλάνε τη «μακεδονική» γλώσσα», δήλωσε.

Μάλιστα υπογράμμισε ότι θα πρέπει να είναι «αξιοπρεπής» η ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό και πρόσθεσε: «Ο στόχος μας είναι να πετύχουμε μία αξιοπρεπή διάκριση μεταξύ της «Μακεδονίας» και της περιοχής στην Ελλάδα, αν είναι δυνατόν, διατηρώντας τη ταυτότητά μας, χωρίς ταπείνωση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:


Ο Ντιμιτρόφ ελπίζει για λύση στο Σκοπιανό μέσα στο καλοκαίρι

Έρευνα καμπανάκι στην κυβέρνηση για τη Μακεδονία – Οι περίεργες απαντήσεις των Ελλήνων

Τζέιμς Πάρντιου: Ο όρος "Μακεδονία" θα πρέπει να βρίσκεται κάπου στο όνομα

Παύλος Χρηστίδης για Σκοπιανό: Αν δεν ψηφίσουν οι ΑΝΕΛ, η χώρα πρέπει να πάει σε εκλογές

Ετικέτες: