Οι Τούρκοι κάνουν φύλλο και φτερό τον Κατσίκη – «Επιτέλους ζητούν ανταλλαγή» | Pagenews.gr
Pagenews Team 28 Μαρτίου 2018, 13:37 28 Μαρτίου 2018, 13:37

Τροφή στον τουρκικό Τύπο έδωσε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Κώστας Κατσίκης ο οποίος ξεπερνώντας κάθε όριο έκανε λόγο για ανταλλαγή των 2 Ελλήνων στρατιωτικών με τους 8 Τούρκους αξιωματικούς.

Η Hurriyet μιλά για την προσφορά του Κώστα Κατσίκη, επικροτώντας ότι »στην Αθήνα μίλησαν για πρώτη φορά ανοιχτά για αυτό».

Η εφημερίδα Υeniakit αναφέρει ότι οι Ελληνες »στριμώχτηκαν στη γωνία» και μιλούν για ανταλλαγή. Αναφερόμενη στο γεγονός ότι οι δηλώσεις του Κώστα Κατσίκη, ήρθαν μετά τις δηλώσεις του Ερντογάν, η εφημερίδα παρουσιάζει την ιδέα της ανταλλαγής ως επακόλουθο των πράξεων του Τούρκου προέδρου, δίνοντας την εικόνα νίκης.

Το ίδιο σκηνικό επικρατεί και στην Haber7, αφού έχει τίτλο: »Το είπαν για πρώτη φορά! Η προσφορά ανταλλαγής στην Τουρκία».

»Το είπαν για πρώτη φορά! Το μέλος της Βουλής, Κώστας Κατσίκης μίλησε για ανταλλαγή ανοιχτά» αναφέρει και η yenihaber.

Οι δηλώσεις του βουλευτή των ΑΝΕΛ

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο Κώστας Κατσίκης είπε: »Από την άλλη, δεν ξέρω αν θα μπορούσαμε να παρακάμψουμε και οι δύο χώρες τη Δικαιοσύνη και να βρούμε και οι δύο χώρες μια συμφωνία ανταλλαγής». Για να προσθέσει λίγο μετά ότι ο ίδιος πιστεύει πως θα μπορούσε να τελειώσει εκεί το θέμα αν -»υποθετικά μιλώντας», όπως διευκρίνισε- αποφάσιζαν οι ηγεσίες των δύο χωρών να παρακάμψουν την ελληνική και την τουρκική Δικαιοσύνη. »Θεωρώ ότι θα μπορούσε να αποτελέσει λύση η παράκαμψη της ελληνικής Δικαιοσύνης. Με όλο τον σεβασμό στην ελληνική Δικαιοσύνη και στο ότι θα πρέπει να εκτελούνται οι αποφάσεις της», κατέληξε.


Προσπαθεί να τα μαζέψει ο Κατσίκης

»Δεν πρότεινα, ούτε στήριξα την ανταλλαγή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με τους οκτώ Τούρκους. Τέτοιες πράξεις και ενέργειες δεν νοούνται σε ένα κράτος δικαίου και ως εκ τούτου δεν θα μπορούσα να τις υιοθετήσω. Η απάντησή μου ήταν υποθετικό σενάριο, σε μία υποθετική ερώτηση» υποστηρίζει.


Διαβάστε το σχετικό άρθρο: Τα μαζεύει άρον άρον ο Κατσίκης για την ανταλλαγή των στρατιωτικών μετά την κατακραυγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

"Βόμβα" Κατσίκη: Να ανταλλάξουμε τους 2 Έλληνες στρατιωτικούς με τους 8 Τούρκους

Κώστας Κατσίκης (ΑΝΕΛ): Θα πειθαρχήσουμε εάν η πλειοψηφία μειοδοτήσει για την ονομασία των Σκοπίων

Κώστας Κατσίκης: Δεν θα ψηφίσω το νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλου

ΑΝΕΛ: Η Ελλάδα δεν πρόκειται να παρασυρθεί από την τουρκική προκλητικότητα

Ετικέτες: