Αθλητισμός

Η Χιχόν «ξηλώνεται» και πληρώνει τη Μπαρτσελόνα λόγω Μποτία!

Η Χιχόν «ξηλώνεται» και πληρώνει τη Μπαρτσελόνα λόγω Μποτία!
Δικαστική διαμάχη ετών μεταξύ της Σπόρτινγκ Χιχόν και της Μπαρτσελόνα έφτασε στο τέλος της μετά την απόφαση ισπανικού δικαστηρίου να επιδικάσει στους «μπλαουγκράνα» το ποσό του 1,25 εκατ. ευρώ για τη μεταγραφή του Αλμπέρτο Μποτία το 2012 από τη Χιχόν στη Σεβίλλη.

Το ποσό του 1,25 εκατ. ευρώ θα πρέπει να καταβάλει η Σπόρτινγκ Χιχόν στη Μπαρτσελόνα, όπως αποφάσισε ισπανικό δικαστήριο την Πέμπτη. Το ποσό αυτό αφορά σε ρήτρα για τη μεταγραφή του Αλμπέρτο Μποτία -ο οποίος φυσικά ξεκίνησε το ποδόσφαιρο στον καταλανικό σύλλογο- από την Σπόρτινγκ Χιχόν στη Σεβίλλη το 2012.

Ο Ισπανός στόπερ είχε αποκτηθεί από τη Χιχόν το 2009 ως δανεικός από τη Μπαρτσελόνα και στο τέλος εκείνης της σεζόν είχε πάρει κανονική μεταγραφή στον σύλλογο των Αστουριών. Ωστόσο, η Μπαρτσελόνα είχε διατηρήσει το δικαίωμα να τον πάρει πίσω στο «Καμπ Νου» ή να της καταβληθεί ένα 30% από ποσοστό μελλοντικής μεταπώλησης. Τελικά, το 2012, η Σπόρτινγκ πούλησε τον νυν αμυντικό του Ολυμπιακού στη Σεβίλλη για 2,5 εκατ. ευρώ, γεγονός που οδήγησε στην κόντρα των δύο συλλόγων.

Η Μπαρτσελόνα υποστήριζε ότι υπάρχει ενεργή ρήτρα, η Χιχόν το αρνούνταν υποστηρίζοντας πως το χρονικό περιθώριο είχε παρέλθει και κάπως έτσι έφτασαν στην δικαστική διαμάχη, η οποία τελεσιδίκησε υπέρ των «μπλαουγκράνα».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments