Οι Τούρκοι «τρώγονται» με την άσκηση Πυρπολητής | Pagenews.gr
Pagenews Team 29 Μαρτίου 2018, 13:26 29 Μαρτίου 2018, 13:26

Χτες αιφνιδιαστικά διεξήχθη, στα Δωδεκάνησα, η άσκηση »Πυρπολητής», η διακλαδική άσκηση που ξεκίνησε μετά από εντολή του υπουργού εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου. Όπως ήταν φυσικό, έντονη αντίδραση υπήρξε από την πλευρά της Τουρκίας.

Η άσκηση »Πυρπολητής» διεξάγεται στην περιοχή των Δωδεκανήσων με συμμετοχή μονάδων και των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων. Σε ετοιμότητα τέθηκαν και ομάδες ταχείας επέμβασης και ειδικές δυνάμεις, ενώ ενεργοποιήθηκε η Δύναμη Δέλτα για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες. Η πρώτη ήταν το βράδυ της περασμένης Παρασκευής. Η δεύτερη χτες το πρωί, περίπου στις 05.00 τα ξημερώματα από τον Πάνο Καμμένο.


Η ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας:

Τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης 28 Μαρτίου 2018, κατόπιν εντολής του κ. Υπουργού Εθνικής Άμυνας, από Αρχηγό ΓΕΕΘΑ διετάχθη άσκηση ετοιμότητας »Πυρπολητής». Η άσκηση διεξάγεται στην περιοχή των Δωδεκανήσων με συμμετοχή μονάδων και των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων.


Πανικός στα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης

Ακόμη και με έκτακτα δελτία παρουσίασαν την Άσκηση "Πυρπολητής" τα Τουρκικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, τα οποία επινόησαν ότι το βασικό σενάριό της, η ακατάληψη βραχονησίδας, αφορούσε στα Ίμια. Μάλιστα κατά τη διάρκεια της μετάδοσης της είδησης προβάλλονταν πλάνα αρχείου από στρατιωτικές ασκήσεις των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων τα οποία ήταν επιμελώς συνδυασμένα με οπτικοακουστικό υλικό του τουρκικού στόλου, δίνοντας την αίσθηση μιας ναυμαχίας. 

Για νέα παρέμβαση του ελληνικού ναυτικού μιλάει μέσα η εφημερίδα Milliyet, αναφέροντας την άσκηση Πυρπολητής, λέγοντας ότι το όνομα είναι εμπνευσμένο από τους πυρπολητές του ελληνικού ναυτικού της επανάστασης του 1821, που έβαζε φωτιά σε τουρκικά πλοία.

Σε ακόμα πιο έντονο κλίμα η διαδικτυακή έκδοση της Star, που χρησιμοποιεί μια φωτογραφία του υπουργού Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνου Καμμένου και έχει τίτλο »Ο Έλληνας "πυρπολητής" ξύνεται».

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα: »Άλλη μια κίνηση από την Αθήνα για την αύξηση των εντάσεων στην Ανατολική Μεσόγειο. Σε 12 νησιά ξεκίνησε μια άσκηση που ονομάζεται "Πυρπολητής. Και όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα: "Η Ελλάδα έχει προσθέσει ένα νέο στοιχείο στις προκλητικές πρωτοβουλίες της για να τερματίσει τις έρευνες για το φυσικό αέριο στην Ανατολική Μεσόγειο, συμπεριλαμβανομένης της περιφέρειας της ΤΔΒΚ. Το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό ξεκίνησε μια ξαφνική άσκηση παρέμβασης που ονομάζεται "Πυρπολίτης" σε 12 νησιά."

Η ιστοσελίδα internethaber έγραψε: "Η Ελλάδα έκανε ακόμη ένα βήμα για να ανεβάσει την ένταση στο Αιγαίο. Η άσκηση ανακατάληψης βραχονησίδας επανέφερε μνήμες από την Κρίση των Ιμίων".

Εικόνες από την άσκηση »Πυρπολητής»:​
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Θανάσης Θεοχαρόπουλος: Το μήνυμα του για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς

Ερντογάν: Η Τουρκία δεν θα υποχωρήσει από τα συμφέροντα και τα δικαιώματά της

Έμμεσο μήνυμα Ερντογάν για την τύχη των 2 Ελλήνων στρατιωτικών

Ρύθμιση στη Βουλή για να μην αποφυλακιστούν οι 8 Τούρκοι

Ετικέτες: