Ο Κοντονής διαψεύδει τη ρύθμιση για μη αποφυλάκιση των 8 Τούρκων | Pagenews.gr
Pagenews Team 29 Μαρτίου 2018, 12:11 29 Μαρτίου 2018, 12:11

Κατηγορηματικός εμφανίστηκε στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, διαψεύδοντας ότι το άρθρο 30 παράγραφος 3 τού υπό συζήτηση νομοσχεδίου για την κύρωση σύμβασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου περί την ενδοοικογενειακή βία, αφήνει ανοιχτό παράθυρο για την έκδοση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών που κρατούνται στην Ελλάδα.

Όπως τόνισε ο κ. Κοντονής, η σχετική διάταξη αναφέρεται σε άρθρο του σωφρονιστικού κώδικα για τις τακτικές άδειες, υπό προϋποθέσεις, καταδικασθέντων κρατουμένων από ποινικά δικαστήρια. Ε

Επιπλέον, χρέωσε «ακραία ανευθυνότητα» στον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ και βουλευτή της ΔΗΣΥ, Θανάση κ. Θεοχαρόπουλο, ο οποίος -σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ- χαρακτήρισε ύποπτη τη σχετική διάταξη και τη συνέδεσε με τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς.

«Το ζήτημα εξαντλήθηκε στην Επιτροπή επαρκώς και δόθηκαν οι απαραίτητες εξηγήσεις. Επαναλαμβάνω γι άλλη μια φορά, για να σταματήσει αυτή η ακραία ανευθυνότητα επειδή κάποιοι δεν ενημερώνονται και αναφέρονται σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη διεθνή θέση της χώρας και την περιρρέουσα ατμόσφαιρα των ελληνοτουρκικών θέσεων, ότι η διάταξη αυτή αναφέρεται στο άρθρο 55 του σωφρονιστικού κώδικα, για τακτικές άδειες και με προϋποθέσεις, για καταδικασθέντες κρατούμενους στις φυλακές από ποινικά δικαστήρια και δικαιούνται να λάβουν άδεια, αν έχουν εκτίσει ένα μέρος της ποινής τους» ανέφερε ο κ. Κοντονής και πρόσθεσε: 

«Όσοι έχουν καταδικασθεί και κρατούνται στην Ελλάδα και είναι σε εκκρεμότητα η έκδοσή τους, ή έχει αποφασιστεί η έκδοση τους, δεν μπορεί να πάρουν άδεια. Για παράδειγμα, αν ένας έχει καταδικασθεί για ανθρωποκτονία στην Ελλάδα και ζητείται η έκδοσή του, με την πρώτη άδεια, που θα πάρει, θα εξαφανιστεί. Αντί, λοιπόν, να μιλάμε για ύποπτες διατάξεις, να τις διαβάζουμε καλύτερα και να μην θέτουμε ανύπαρκτα θέματα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:


Τούρκοι παρενόχλησαν το ελικόπτερο που μετέφερε τον αρχηγό του ΓΕΣ

Φυλάκιση με αναστολή και 1.500 ευρώ πρόστιμο στον Τούρκο που πέρασε τα σύνορα

Τουρκικά ΜΜΕ: "Απόφαση – σκάνδαλο" της Ελλάδας για τους 8 Τούρκους

Τρίτο "όχι" για την έκδοση των 8 Τούρκων

Ετικέτες: