Αθλητισμός

Η κυβέρνηση ξέρει τι εστί Grexit;

Η κυβέρνηση ξέρει τι εστί Grexit;
Διαβάζοντας τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, Δημήτρη Τζανακόπουλου, για το ενδεχόμενο του Grexit, το λιγότερο που μπορείς να νιώσεις είναι έκπληξη.

Έκπληξη για το πόσο εύκολα ένας άνθρωπος της κυβέρνησης λέει πως δεν τον τρομάζει το ενδεχόμενο του ποδοσφαιρικού Grexit. Προφανώς, είτε δεν γνωρίζει, είτε δεν του έχει εξηγήσει κανείς πως οι συνέπειες για το ποδόσφαιρο της χώρας θα είναι καταστροφικές.

Σωστά ο Τζανακόπουλος αναφέρει πως οι νόμοι πρέπει να ισχύουν για όλους και κανείς δεν π0ρέπει να εξαιρείται απ’ αυτούς. Ακόμα πιο σωστά αναφέρει πως πρέπει να υπάρξουν ακόμα πιο αυστηροί νόμοι, μήπως και προλάβουμε καταστάσεις.

Όμως άλλο αυτό και άλλο να λες ελαφρά τη καρδία πως "έλα μωρέ, δεν έγινε και τίποτα αν μας αποβάλλουν, μην τρομάζετε". Στα λόγια είναι όλα καλά. Πολλοί απ’ όσους θα ακούσουν και θα διαβάσουν τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου μπορεί να συμφωνήσουν μαζί του. Να επιμείνουν κι εκείνοι πως για να βάλουμε μυαλό πρέπει να φάμε μια τόσο δυνατή σφαλιάρα και να γυρίσουμε και το άλλο μάγουλο.

Όμως το ποδοσφαιρικό Grexit δεν αφορά μόνο τους συλλόγους. Αφορά και την Εθνική ομάδα. Κι αν για κάτι είμαστε χαρούμενοι – έστω κι εμείς οι λίγοι που βλέπουμε κάθε της παιχνίδι – ποδοσφαιρικά εδώ και χρόνια, είναι αυτή η Εθνική ομάδα. Που με την παρουσία της στις μεγάλες διοργανώσεις μας έκανε να χοροπηδήξουμε από χαρά. Που μας καθήλωσε πολλές φορές. Που μας έκανε να κλάψουμε είτε από συγκίνηση, όπως στο πέναλτι του Σαμαρά, είτε από στεναχώρια, όπως στο χαμένο πέναλτι του Γκέκα, στην τελευταία μας παρουσία σε Μουντιάλ.

Δεν θα της επιτρέπεται της Εθνικής, λοιπόν, να αγωνίζεται σε διοργανώσεις. Οι Έλληνες παίκτες θα είναι οι… παρακατιανοί στους συλλόγους που αγωνίζονται στο εξωτερικό. Ξένοι ποδοσφαιριστές αξίας δεν πρόκειται να έρθουν να αγωνιστούν σε μια χώρα που δεν θα έχουν να διεκδικήσουν τίποτα. Και το χειρότερο; Αν υπάρξει κάποιος καλός Έλληνας πιτσιρικάς, που αγωνίζεται σε μια ομάδα του εξωτερικού και εκείνη η χώρα τον διεκδικήσει, αυτός θα επιλέξει εκείνους κι όχι εμάς.

Αυτά είναι μονάχα ένα ελάχιστο δείγμα του τι μπορεί να συμβεί στο ποδόσφαιρο της χώρας μας αν η FIFA αποφασίσει να μας δείξει την έξοδο. Υπάρχουν κι άλλα, χειρότερα και μεγαλύτερα. Όπως η έξαρση του χουλιγκανισμού, που είναι δεδομένο ότι θα υπάρξει. Άλλωστε τι να στερηθεί η ομάδα σου; Αφού επί της ουσίας δεν θα έχει στόχους. Άντε να κρατήσεις τον χουλιγκάνο, που θα θελήσει να τα κάνει όλα μπάχαλο και δεν θα φοβάται ούτε την τιμωρία της ομάδας του.

Η κυβέρνηση καλό θα είναι να δει πρώτα τι πάει στραβά και απειλούμαστε με ποδοσφαιρικό Grexit. Αν η διοίκηση της ΕΠΟ είναι ανίκανη να προφυλάξει το ποδόσφαιρό μας και αν στη Σούπερ Λίγκα μαζεύονται ένα τσούρμο λεφτάδες για να τσακώνονται για τα συμφέροντά τους και όχι για να βρουν λύσεις, τότε ας δει ο Τζανακόπουλος πως θα αλλάξουν αυτά.

Κι αν δεν τα καταφέρει, ας μιλήσουμε για την ολοκληρωτική καταστροφή του ποδοσφαίρου, η οποία θα έρθει με μια αποβολή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments