Διεθνή

Βατικανό: Υπάρχει Kόλαση…παρά τα όσα λέει ο Πάπας

Βατικανό: Υπάρχει Kόλαση…παρά τα όσα λέει ο Πάπας
Αναταραχές μέσα στο Καθολικό Πάσχα με το Βατικανό να προσπαθεί να "συμμαζέψει" τα όσα φέρεται να είπε ο Πάπας Φραγκίσκος σε συνέντευξή του ό,τι δηλαδή δεν υπάρχει Κόλαση και ότι οι ψυχές μετά τον θάνατο εξαφανίζονται.

Πρόκειται για παρεξήγηση λέει το Βατικανό σε μία προσπάθεια να ανασκευάσει τα λεγόμενα του Πάπα Φραγκίσκου, ο οποίος σε συνέντευξή του δήλωσε πως δεν υφίσταται η Κόλαση.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Ιταλός δημοσιογράφος Eugenio Scalfari, συνιδρυτής της La Reppublica και άθεος ο ίδιος, δημοσίευσε ένα άρθρο για μία συνέντευξη του Ποντίφικα, τονίζοντας ότι όταν τον ρώτησε που πηγαίνουν οι "κακές ψυχές" εκείνος απάντησε ότι "Οι ψυχές δεν τιμωρούνται. Όσοι αμαρτάνουν λαμβάνουν συχώρεση από τον Θεό και παίρνουν τη δική του θέση ανάμεσα σε όσους έχουν μετανοήσει. Αλλά εκείνοι που δεν μετανοούν, άρα και δεν συγχωρούνται, εξαφανίζονται".

"Η Κόλαση δεν υπάρχει, αυτό που υφίσταται είναι η εξαφάνιση των αμαρτωλών ψυχών" είπε χαρακτηριστικά σύμφωνα με τον δημοσιογράφο.

Το Βατικανό από την πλευρά του επιβεβαίωσε ότι ο Ποντίφικας συναντήθηκε μεν με τον δημοσιογράφο, ωστόσο ποτέ δεν του παραχώρησε συνέντευξη.

Το άρθρο δεν αντιπροσωπεύει τα λόγια του Παναγιότατου, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Βατικανού.

Από την άλλη ο Ιταλός δημοσιογράφος είναι γνωστός καθώς δεν κρατά σημειώσεις, ούτε ηχογραφεί στις συνεντεύξεις του απλά μεταφέρει τα λόγια των συνεντευξιαζόμενων στα κείμενά του.

Ωστόσο, πρόκειται για την τρίτη περίπτωση όπου το Βατικανό προσπαθεί να αποστασιοποιθεί από άρθρα που αναφέρονται στον Πάπα. Σε προηγούμενη περίπτωση, το 2014 είχε δημιουργηθεί μείζον θέμα καθώς άρθρο ανέφερε ότι ο Πάπας είχε …καταργήσει τις αμαρτίες.

Σύμφωνα με την επίσημη Καθολική εκκλησία “αμέσως μετά τον θάνατο, οι ψυχές των αμαρτωλών καταλήγουν στην Κόλαση, όπου υπομένουν τις τιμωρίες του Κάτω Κόσμου" μεταξύ των οποίων και τα "αιώνια πυρά".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στην Ιρλανδία ο Πάπας – Η πρώτη επίσκεψη μετά από 40 χρόνια

Πάπας: Αρνήθηκε μία Lamborghini, ειδικά φτιαγμένη για αυτόν (pics)

Πάπας Φραγκίσκος: «Πρέπει να υποβληθώ σε επέμβαση καταρράκτη»

Πάπας Φραγκίσκος: Πάντρεψε ζευγάρι εν πτήσει! (pics)

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments