Παγκόσμιος συναγερμός: Χάκερ υπέκλεψαν δεδομένα 150 εκατομμυρίων πολιτών | Pagenews.gr
Pagenews Team 30 Μαρτίου 2018, 10:00 30 Μαρτίου 2018, 10:00

Μία ανακοίνωση που προκάλεσε πανικό εξέδωσε η αμερικανική εταιρεία αθλητικών ειδών Under Armour. Η εταιρεία ανέφερε ότι μία από τις θυγατρικές της, η MyFitnessPal έπεσε θύμα κυβερνοπειρατείας με αποτέλεσμα την κλοπή δεδομένων 150 εκατομμυρίων χρηστών.

Η ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρει αναλυτικά ότι «η Under Armour ειδοποιεί τους χρήστες της MyFitnessPal, την εφαρμογή της εταιρείας που ειδικεύεται στον τομέα της διατροφής, για ένα πρόβλημα ασφαλείας».

Η κλοπή των δεδομένων έγινε στο τέλος του Φεβρουαρίου, αλλά έπεσε στην αντίληψη της MyFitnessPal στις 25 Μαρτίου.

Τα κλεμμένα δεδομένα περιλαμβάνουν ονόματα χρηστών, τις ηλεκτρονικές τους διευθύνσεις και κώδικες προστασίας και password.

Οι κυβερνοπειρατές δεν είχαν πρόσβαση σε νούμερα κοινωνικής ασφάλισης ή στοιχεία διπλωμάτων οδήγησης , ενώ τα στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών γλίτωσαν επίσης διότι εντάσσονται σε χωριστό «φάκελο».

Η Under Armour προσέλαβε εταιρεία κυβερνοασφάλειας για τη διεξαγωγή έρευνας, συνεργάζεται ήδη με τις αρχές και ζητεί από τις χρήστες να αλλάξουν το συντομότερο δυνατόν τα password των λογαριασμών τους.

Η μετοχή της εταιρείας, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, υποχωρούσε κατά 3,14% στα 13,90 δολάρια κατά το κλείσιμο τηςWall Street.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ανακαλύφθηκε νέο όργανο στο ανθρώπινο σώμα
Απρόσμενο: Ανακαλύφθηκε ο πρώτος γαλαξίας χωρίς σκοτεινή ύλη
Ηλεκτρικά αυτοκίνητα που φορτίζουν εν κινήσει
Αισθητήρας στα δόντια παρακολουθεί την διατροφή

Ετικέτες: