Διεθνή

Σε νέο ψυχρό πόλεμο Ρωσία- ΗΠΑ

Σε νέο ψυχρό πόλεμο Ρωσία- ΗΠΑ
Οι σχέσεις μας με τη Ρωσία επιδεινώνονται λένε οι ΗΠΑ, μετά και την απόφαση της απέλασης 60 Αμερικανών διπλωματών.

«Η ρωσική ενέργεια να απελάσει Αμερικανούς διπλωμάτες σηματοδοτεί την περαιτέρω επιδείνωση των σχέσεων ΡωσίαςΗΠΑ» τονίζεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση του αμερικανικού ΥΠΕΞ

Για περαιτέρω επιδείνωση των σχέσεων των ΗΠΑ με τη Ρωσία έκανε λόγο το Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε επίσημη ανακοίνωσή του μετά την απόφαση της Μόσχας να απελάσει 60 Αμερικανούς διπλωμάτες σε απάντηση των κυρώσεων από την Ουάσινγκτον για την υπόθεση της δηλητηρίασης του Ρώσου πρώην διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ.

«Η σημερινή ρωσική ενέργεια να απελάσει Αμερικανούς διπλωμάτες σηματοδοτεί την περαιτέρω επιδείνωση των σχέσεων Ρωσίας-ΗΠΑ» τονίζεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ υπογραμμίζει επίσης ότι «η κίνηση της Ρωσίας ήταν αναμενόμενη και οι ΗΠΑ θα την αντιμετωπίσουν» αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για το μέλλον.

Σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών η απέλαση «αδήλωτων Ρώσων αξιωματικών ασφαλείας» από τις ΗΠΑ και άλλες χώρες-συμμάχους της ήταν μια «κατάλληλη απάντηση στη ρωσική επίθεση στο έδαφος του Ηνωμένου Βασιλείου».

Νωρίτερα η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ είχε τονίσει ότι «είναι ξεκάθαρο από τη λίστα που μας παραδόθηκε ότι η Ρωσία δεν ενδιαφέρεται για διάλογο όσον αφορά τα θέματα που αφορούν τις δύο χώρες» προσθέτοντας ότι «διατηρούμε το δικαίωμά μας να απαντήσουμε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Νέα Ζηλανδία: Θέλουμε να απελάσουμε Ρώσους αξιωματούχους αλλά… δεν έχουμε κανέναν

Οδηγούμαστε σε «ψυχρό πόλεμο» προειδοποιεί Ρώσος πρέσβης στην Αυστραλία

Διώχνει και η Αυστραλία Ρώσους διπλωμάτες

Yπόθεση Σκρίπαλ: Ο Τραμπ εξετάζει το ενδεχόμενο να απελάσει διπλωμάτες της Ρωσίας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments