Πολιτισμός

Στην Θεσσαλονίκη η ορχήστρα των …γιατρών από την Αυστραλία (vid)

Στην Θεσσαλονίκη η ορχήστρα των …γιατρών από την Αυστραλία (vid)
Η διάσημη ορχήστρα που αποτελείται αποκλειστικά από ...γιατρούς στην παρθενική της συναυλία στην Θεσσαλονίκη.

Το Corpus Medicorum, η πρώτη Ιατρική Ορχήστρα που έρχεται από την Αυστραλία, μια ορχήστρα με έδρα τη Μελβούρνη που αποτελείται από γιατρούς, φοιτητές Ιατρικής και επαγγελματίες υγείας.

Στην Αυστραλία δίνει συχνά συναυλίες με εξαιρετικά υψηλά στάνταρτ καλλιτεχνικής ποιότητας, ενώ όλα τα κέρδη προσφέρονται στο Βασιλικό Νοσοκομείο της Μελβούρνης για τη χρηματοδότηση της ιατρικής έρευνας.

Το Corpus Medicorum προσφέρει ένα όχημα στους γιατρούς και τους φοιτητές ώστε να μην παραμελούν το ταλέντο τους κατά τη μακρά διάρκεια της ιατρικής τους εκπαίδευσης αλλά και μια πολύ ικανοποιητική διέξοδο ώστε να μπορούν να βρίσκουν μια ισορροπία με την απαιτητικότατη επαγγελματική ζωή τους.

Η Ορχήστρα έχει επισκεφθεί ήδη τις αδελφοποιημένες πόλεις της Μελβούρνης Αγία Πετρούπολη και Οσάκα, ενώ ήρθε τώρα η σειρά της επίσης αδελφοποιημένης Θεσσαλονίκης.

Το Corpus Medicorum θα βρεθει για μία συναυλία στη Θεσσαλονίκη, στο Μέγαρο Μουσικής στις 31 Μαρτίου.

Με την ευκαιρία αυτή, και ως δώρο στην πόλη της Θεσσαλονίκης, έχει παραγγείλει ένα νέο έργο στον συνθέτη Στέφανο Κασσωμένο.

Τα έσοδα της συναυλίας της Θεσσαλονίκης θα διατεθούν εξ ολοκλήρου στον οργανισμό «Χαμόγελο του Παιδιού».

Πρόγραμμα:Α’ μέροςAntonin Dvořák, Carnival Overture, έργο 92St. Cassomenos, Κοντσέρτο σε μι ύφεση μείζονα για δύο πιάνα και ορχήστρα

Β’ μέροςP. I. Tchaikovsky, Συμφωνία αρ. 5 σε μι ελάσσονα, έργο 64

Stefan Cassomenos πιάνοΠαναγιώτης Τροχόπουλος πιάνο

Μουσική διεύθυνση Prof Keith Crellin

Συμμετέχει:MOYSA – Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Μ.Μ.Θ.Ιδρυτικός Δωρητής MOYSA: Ίδρυμα Σταύρος ΝιάρχοςΧορηγοί MOYSA: Alpha Bank, Lidl, Wind, MELΜε την υποστήριξη του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης: κτίριο Μ1 – Αίθουσα Φίλων Μουσικής Παραστάσεις: Σάββατο 31 Μαρτίου 2018, ώρα 21:00Τιμές εισιτηρίων: 15, 10, 5 ευρώ (μειωμένο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο μοναδικός Nigel Kennedy στο Ηρώδειο

Ο Τομ Χάρντι είναι ο… Αλ Πατσίνο (pic)

Οι υποψηφιότητες για το βραβείο "Μελίνα Μερκούρη"

Οι ταινίες της εβδομάδας (22/3-28/3): Μια "Μαρία Μαγδαληνή" με σουηδικές καταβολές και ένας Χριστός με εσωτερικούς δαίμονες (vids)

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments