Ελλάδα

Εισαγγελική παρέμβαση για τις διακοπές νερού στη Θεσσαλονίκη

Εισαγγελική παρέμβαση για τις διακοπές νερού στη Θεσσαλονίκη
Ο εισαγγελέας ζητεί να μάθει τους λόγους για τους οποίους προκλήθηκε το πρόβλημα με το νερό στη Θεσσαλονίκη αλλά και να γίνει οικονομικός έλεγχος στα κονδύλια που έχουν διακινηθεί για τη συντήρηση του δικτύου.

Εισαγγελική παρέμβαση μετά τα προβλήματα υδροδότησης στη Θεσσαλονίκη, έπειτα από τη μεγάλη βλάβη στον αγωγό της Αραβησσού που συνεχίζεται για πέμπτη ημέρα.

Ο εισαγγελέας ζήτησε διενεργηθεί διπλή έρευνα και να εξεταστεί εάν έχουν τελεστεί κακουργήματα. Από τη μία για την αναζήτηση ευθυνών σχετικά με τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί με την υδροδότηση της πόλης για πέντε ημέρες και από την άλλη για την εξέταση της ροής κονδυλίων στην ΕΥΑΘ για έργα συντήρησης του δικτύου.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάμπρος Τσόγκας ζήτησε να διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση σε δύο κατευθύνσεις: Αρχικά να εξεταστεί ποιος φταίει για την όλη κατάσταση που δημιουργήθηκε μετά τη βλάβη στον αγωγό της Αραβησσού και αν προέκυψε κίνδυνος για ανθρώπους, ειδικά μετά το κλείσιμο σχολείων για τον φόβο μολύνσεων. 

Επίσης ο εισαγγελέας ζήτησε να γίνει οικονομικός έλεγχος στα κονδύλια που διακινήθηκαν και αν διακινήθηκαν στην ΕΥΑΘ για τη συντήρηση των υποδομών και δικτύων, δηλαδή ψάχνει εάν δόθηκαν χρήματα για τέτοια έργα και αν δαπανήθηκαν για τον σκοπό αυτό.

Ξεκίνησε η τροφοδοσία νερού από την Αραβησσό

Την ίδια ώρα, έγινε γνωστό ότι ξεκίνησε η τροφοδοσία του δικτύου ύδρευσης της Θεσσαλονίκης από το νερό της Αραβησσού, δεδομένου ότι πληροί πλέον τις απαραίτητες υγειονομικές διατάξεις, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της ΕΥΑΘ Γιάννης Κρεστενίτης, ο οποίος βρίσκεται στο αντλιοστάσιο του Δενδροποτάμου μαζί με την διευθύντρια του γραφείου του πρωθυπουργού Κατερίνα Νοτοπούλου και τεχνικούς της εταιρίας.

Ο κ. Κρεστενίτης σημείωσε ότι εδώ και περίπου μισή ώρα το νερό που προέρχεται από τις πηγές της Αραβησσού τροφοδοτεί την πόλη, καθώς έχει απαλλαγεί από τη θολότητα που είχε μετά την αποκατάσταση της βλάβης του αγωγού και είναι πλέον κατάλληλο για κατανάλωση. Η εξομάλυνση της υδροδότησης θα γίνει ωστόσο σταδιακά όλο το επόμενο εικοσιτετράωρο, προκειμένου να πληρωθούν οι δεξαμενές και το εσωτερικό δίκτυο της πόλης, ανέφερε η ΕΥΑΘ.

Όσον αφορά στις περιοχές για τις οποίες ανακοινώθηκε ότι θα έχουν 24ωρη διακοπή, εφόσον συνεχιστεί ομαλά η τροφοδοσία με νερό Αραβησσού, θα έχουν συντομότερη αποκατάσταση. Ειδικά για το κέντρο πόλης, η ενίσχυση του δικτύου με το νερό της Αραβησσού αναμένεται να αποκαταστήσει τις επόμενες ώρες τα προβλήματα που παρουσιάζονται.

Συνιστάται στους καταναλωτές που έχουν πολύωρη διακοπή, όταν έρθει το νερό, να αφήσουν για λίγο τις βρύσες τους ανοιχτές, προκειμένου να καθαρίσουν τα εσωτερικά τους δίκτυα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το νερό… νεράκι στη Θεσσαλονίκη – Παραμένουν τα προβλήματα με την υδροδότηση

Για πέμπτη ημέρα χωρίς νερό η Θεσσαλονίκη – Σε εξέλιξη οι διαδικασίες καθαρισμούΕΥΑΘ: "Δεν μπορούμε να εγγυηθούμε ότι δεν θα υπάρξει νέο πρόβλημα με το νερό"Θεσσαλονίκη: Αυτός είναι ο αγωγός που άφησε την πόλη χωρίς νερό (pics&vid)

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments