Μερόπη Τζούφη: Θα ξεκινήσουμε τους μόνιμους διορισμούς από τα ειδικά σχολεία της Αττικής | Pagenews.gr
Pagenews Team 31 Μαρτίου 2018, 18:40 31 Μαρτίου 2018, 18:40

Στα ειδικά σχολεία αναφέρθηκε κατά την τοποθέτησή της στο 12ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση στο Λαύριο, η υφυπουργός Παιδείας Μερόπη Τζούφη.

«Η οικονομική κρίση είχε μεγαλύτερες επιπτώσεις για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες», είπε η κ. Τζούφη και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση επέλεξε να μην παραπέμψει στις καλένδες αλλά να στήσει στα πόδια του το κοινωνικό κράτος και να φτιάξει ένα δίκτυ προστασίας για τους ανθρώπους που επλήγησαν περισσότερο από τις πολιτικές λιτότητας.

«Εμείς δε μιλάμε για ξεχωριστά εκπαιδευτικά πλαίσια αλλά προσπαθούμε να εντάξουμε όλα αυτά τα παιδιά. Επί οκτώ χρόνια δεν υπήρξε καμιά νέα δομή στον πολύπαθο χώρο των ειδικών σχολείων αλλά τα τελευταία χρόνια κάνουμε μια σημαντική προσπάθεια να ιδρυθούν καινούργιες σχολικές μονάδες ειδικής εκπαίδευσης και αγωγής και να ενισχυθούν τα τμήματα ένταξης.

Την τελευταία τριετία ιδρύθηκαν στην Αττική τέσσερα ειδικά νηπιαγωγεία και έξι ειδικά δημοτικά σχολεία ενώ έχει σχεδόν ολοκληρωθεί ένα καινούργιο ενιαίο επαγγελματικό ειδικό γυμνάσιο και λύκειο στον Ωρωπό. Υπάρχει ειδική στόχευση στον τομέα αυτό από την κυβέρνησή μας και από τον Οκτώβριο θα ξεκινήσουμε τους μόνιμους διορισμούς από τα ειδικά σχολεία της Αττικής», κατέληξε η υφυπουργός Παιδείας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:


Χρήστος Σπίρτζης: Το 2019 η υπογραφή σύμβασης για επέκταση του προαστιακού έως το Λαύριο
Χρήστος Σπίρτζης: Φθηνότερα τα διόδια με το ηλεκτρονικό σύστημα
Ξεκινά το 12ο Περιφερειακό Συνέδριο Ανατολικής Αττικής
Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο: Ολοκληρώνεται με την ομιλία Τσίπρα

Ετικέτες: