Βιβλίο

“Οι φόνοι της κίσσας” του Anthony Horowitz

“Οι φόνοι της κίσσας” του Anthony Horowitz
«Οι φόνοι της κίσσας» είναι ένα συναρπαστικό αστυνομικό μυθιστόρημα που κλείνει μέσα του ένα ακόμη αστυνομικό μυθιστόρημα και αποτίει φόρο τιμής στα πιο κλασικά έργα του είδους.

«Οι φόνοι της κίσσας».

Λίγα λόγια για το βιβλίο 

Οι «Άγριες Κίσσες» είναι το ένατο μυθιστόρημα της επιτυχημένης σειράς αστυνομικών βιβλίων με ήρωα τον Άττικους Πυντ. Μια ζεστή καλοκαιρινή βραδιά, η επιμελήτρια εκδόσεων Σούζαν Ράιλαντ γυρίζει σπίτι της και ξεκινάει να διαβάζει το χειρόγραφο πριν το προωθήσει για έκδοση. Ο συγγραφέας Άλαν Κόνγουεϊ είναι το μεγαλύτερο όνομα στον εκδοτικό οίκο Κλόβερλιφ και όλοι στηρίζονται στην επιτυχία του νέου βιβλίου του. Στην ένατη υπόθεσή του ο διάσημος ντετέκτιβ Πυντ εξερευνά τον ύποπτο θάνατο μιας οικονόμου και τον φόνο του μεγαλοκτηματία εργοδότη της σε μια βρετανική επαρχία το 1955. 

Καθώς πλησιάζει στο τέλος του βιβλίου, η Σούζαν διαπιστώνει ότι λείπουν οι τελευταίες σελίδες. Τι νόημα έχει να διαβάζει ένα αστυνομικό μυθιστόρημα που δεν αποκαλύπτει τη λύση του μυστηρίου; αναρωτιέται και πετάει το χειρόγραφο στην άκρη. Η Σούζαν δεν μπορεί να φανταστεί ότι θα χρειαστεί να γράψει η ίδια το τέλος του βιβλίου, καθώς ο συγγραφέας βρίσκεται νεκρός αφήνοντας ένα σημείωμα αυτοκτονίας στο γραφείο του εκδότη του.

Διαβάζουμε ένα απόσπασμα

«Αυτό το βιβλίο μού άλλαξε τη ζωή. Μπορεί αν το έχετε ξαναδιαβάσει αυτό. Με μεγάλη ντροπή μου ομολογώ ότι το έγραψα επιδεικτικά στο εξώφυλλο του πρώτου μυθιστορήματος που ανέλαβα να επιμεληθώ, ενός πολύ συνηθισμένου θρίλερ του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Δεν θυμάμαι καν ποιος το είπε, αλλά ο μόνος τρόπος ν’ αλλάξει τη ζωή κάποιου εκείνο το βιβλίο θα ήταν να του πέσει στο κεφάλι. Αληθεύει ποτέ μια τέτοια δήλωση;[…]Το “Άγριες Κίσσες” άλλαξε πραγματικά πάντα για μένα. Δεν μένω πια στο Κράουντς Έντ. Δεν έχω τη δουλειά μου. Κατάφερα να χάσω πάρα πολλούς φίλους. Εκείνο το βράδυ, καθώς άπλωνα το χέρι μου και άνοιγα την πρώτη σελίδα του χειρογράφου, δεν είχα ιδέα για το ταξίδι που θα με πήγαινε και, με κάθε ειλικρίνεια, εύχομαι να μην είχα αφήσει ποτέ τον εαυτό μου να το ξεκινήσει. Για όλα έφταιγε εκείνος ο μπάσταρδος, ο Άλαν Κόνγουεϊ. Δεν τον συμπάθησα από τη μέρα που τον γνώρισα, παρά το γεγονός ότι πάντα λάτρευα τα βιβλία του. Είμαι της άποψης ότι δεν μπορείς να αντισταθείς σε ένα καλό αστυνομικό έργο: τα μπερδέματα και τις ανατροπές, τα στοιχεία και τις παραπλανήσεις, κι έπειτα, επιτέλους, την ικανοποίηση να σου εξηγούν τα πάντα μ’ έναν τρόπο που σε κάνει να βρίζεις τον εαυτό σου που δεν τα συνδύασες σωστά από την αρχή. Αυτό περίμενα όταν ξεκίνησα. Αλλά το “Άγριες Κίσσες” δεν ήταν έτσι. Δεν ήταν καθόλου έτσι»

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Anthony Horowitz έχει γράψει περισσότερα από σαράντα βιβλία, και είναι συγγραφέας και δημιουργός της βραβευμένης αστυνομικής σειράς Foyle’s War, Midsomer Murders και της πιο πρόσφατης Collision, ανάμεσα στις άλλες τηλεοπτικές δουλειές του. Το 2011, το ίδρυμα Arthur Conan Doyle ανέθεσε στον συγγραφέα να γράψει τα μυθιστορήματα The House of Silk (2011) και Moriarty (2014), με ήρωα τον Σέρλοκ Χολμς, τα οποία έγιναν best sellers.

TΙΤΛΟΣ: Οι φόνοι της κίσσαςΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ:Anthony HorowitzΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: Χριστιάννα ΣακελλαροπούλουΕκδόσεις ΔιόπτραΣελ.: 600Τιμή:17,70 €.

Δείτε εδώ όλα τα βιβλία που προτείνει το www.pagenews.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments