Οικονομία

Κομισιόν: Η ΕΕ δεν στηρίζει μέτρα που θα ήταν αντίθετα στη νομοθεσία του ΠΟΕ

Κομισιόν: Η ΕΕ δεν στηρίζει μέτρα που θα ήταν αντίθετα στη νομοθεσία του ΠΟΕ
Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν υποστηρίζει μέτρα που θα ήταν αντίθετα στη νομοθεσία του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ), δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Ντάνιελ Ροζάριο, εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν υποστηρίζει μέτρα που θα ήταν αντίθετα στη νομοθεσία του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ), δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Ντάνιελ Ροζάριο, εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αναφορικά με την προτεινόμενη λίστα της Ουάσινγκτον με κινεζικά προϊόντα στα οποία θα επιβληθούν δασμοί 25%.

«Καλούμε τις εμπλεκόμενες πλευρές να διασφαλίσουν ότι οι εμπορικές τους ενέργειες συμβαδίζουν με τον ΠΟΕ. Θα αναλύσουμε τα μέτρα που λαμβάνονται σε ό,τι αφορά τη συμβατότητά τους με τον ΠΟΕ», δήλωσε ο Ροζάριο, απαντώντας σε ερώτημα του πρακτορείου Νέα Κίνα (Xinhua) για τη λίστα.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, η ΕΕ έχει λάβει υπόψη της τις αμερικανικές ενέργειες σε βάρος της Κίνας βάσει του Άρθρου 301 της αμερικανικής εμπορικής νομοθεσίας και παρακολουθεί στενά τις σχετικές έρευνες που ξεκίνησαν τον Αύγουστο του 2017.

Ο Ροζάριο υπογράμμισε επίσης τη σημασία του ρόλου του ΠΟΕ σε ό,τι αφορά τη διαχείριση των διαφορών στο εμπόριο.

«Αυτό που είναι σημαντικό είναι να τονίσουμε ότι η ΕΕ πιστεύει πως τα μέτρα θα πρέπει πάντα να λαμβάνονται εντός του πλαισίου του ΠΟΕ, που παρέχει πολυάριθμα εργαλεία για την αποτελεσματική διαχείριση των εμπορικών διαφορών», δήλωσε ο εκπρόσωπος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΚΕΠΚΑ: Προτάσεις και συμβουλές για τις πασχαλινές αγορές

Μπενουά Κερέ: Οι φόβοι για εμπορικό πόλεμο έχουν ήδη αυξήσει το κόστος δανεισμού

Συμβούλιο Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων: Στο 1,4% η ανάπτυξη το 2017

Μήνυμα από Βρυξέλλες: Όποιος θέλει μείωση χρέους πρέπει να ανεχθεί αυστηρότερο έλεγχο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments