Οικονομία

Τζόναθαν Κόεν: Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα και δείχνει σημαντική πρόοδο

Τζόναθαν Κόεν: Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα και δείχνει σημαντική πρόοδο
"Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Ελλάδα πέρασε μια πολύ δύσκολη οικονομική κρίση, έχει λάβει δύσκολες αποφάσεις και έχει κάνει σκληρή δουλειά για την υλοποίηση σημαντικών μεταρρυθμίσεων" τονίζει ο Αμερικανός αξιωματούχος.

«Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα και δείχνει σημαντική προόδο» τονίζει ο βοηθός υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδιος για ευρωπαϊκές και ευρασιατικές υποθέσεις, Τζόναθαν Κόεν (Jonathan Cohen)σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων στο περιθώριο της χθεσινής επίσκεψής του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ).

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Ελλάδα πέρασε μια πολύ δύσκολη οικονομική κρίση, έχει λάβει δύσκολες αποφάσεις και έχει κάνει σκληρή δουλειά για την υλοποίηση σημαντικών μεταρρυθμίσεων» τονίζει ο Αμερικανός αξιωματούχος, διαβεβαιώνοντας πως «επιχειρηματικά οι ΗΠΑ βλέπουν σοβαρά την Ελλάδα».

Ο κ. Κόεν θεωρεί «προνόμιο» το γεγονός ότι οι ΗΠΑ είναι η τιμώμενη χώρα στη φετινή ΔΕΘ και υπογραμμίζει ότι οι αμερικανικές επιχειρήσεις θα συμμετάσχουν στη διοργάνωση «επειδή βλέπουν ευκαιρίες».

Χαρακτηρίζει, μάλιστα, «ευκαιρία για την προώθηση του αμερικανικού brand στην Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή» τη ΔΕΘ και «εξαιρετικό» το επίπεδο συνεργασίας με τη διοίκηση του εκθεσιακού φορέα σε ό,τι αφορά τις προετοιμασίες για τη συμμετοχή των ΗΠΑ στη φετινή διοργάνωση.

Ο Αμερικανός αξιωματούχος, ο οποίος συνόδευσε τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκο Παππά, στις επαφές που είχε κατά την πρόσφατη περιοδεία του στις Ηνωμένες Πολιτείες, λέει ακόμα πως η επίσκεψη αυτή αποτέλεσε ένα «εξαιρετικό δείγμα συνεργασίας πάνω σ’ ένα ζήτημα αμοιβαίου ενδιαφέροντος», το να έρθουν οι καλύτερες αμερικανικές επιχειρήσεις στη φετινή ΔΕΘ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

EWG: Κρίσιμο δεκαπενθήμερο για το ελληνικό ζήτημαΠροστασία από τα τεκμήρια για τα χαμηλά εισοδήματαΕπαναφορά της διάταξης του αφορολόγητου για τους περιστασιακά απασχολούμενουςΔΕΣΦΑ: Κατατέθηκαν οι βελτιωμένες προσφορές από τις ενδιαφερόμενες κοινοπραξίες

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments