Πολιτισμός

Ξεκίνησαν τα γυρίσματα του BBC στο Σούνιο

Ξεκίνησαν τα γυρίσματα του BBC στο Σούνιο
Το "The Little Drummer" γυρίζεται από σήμερα στο Σούνιο, μετά από το πράσινο φως που έδωσε το ΚΑΣ.

Σε εξέλιξη τα γυρίσματα του ΒΒC στον αρχαιολογικό χώρο στο Σούνιο για την νέα σειρά «The Little Drummer» μετά και την έγκριση του ΚΑΣ. Ειδικά φορτηγά μετέφεραν μέχρι τους πρόποδες τον εξοπλισμό.

Η σειρά αυτή θα προβληθεί σε 80 τηλεοπτικά δίκτυα σε όλο τον κόσμο. Αμέτρητες βαλίτσες, κάμερες, ηχητικές εγκαταστάσεις, ρούχα, και ειδικό σημείο για μακιγιάζ για τους ηθοποιούς, υπό τις οδηγίες του σκηνοθέτη του «Old Boy» Παρκ Τσαν Γουκ.

Πρόκειται για τον καλύτερο τρόπο προβολής της χώρας δηλώνει στην ΕΡΤ ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος.

Το υπουργείο Πολιτισμού έχει ήδη εκπονήσει ένα σχέδιο νόμου που θα εξομαλύνει και θα απλοποιεί τις κινηματογραφικές διαδικασίες για την παραγωγή υλικού μέσα σε αρχαιολογικούς χώρους. Σύντομα η Ελλάδα θα είναι ένας film friendly προορισμός τόνισε ο κ. Κρέτσος.

Ένα σταθερό θεσμικό πλαίσιο που θα αφορά την κινηματογράφηση στους αρχαιολογικούς χώρους μπορεί να φέρει επενδύσεις και έσοδα για την ανάδειξη και την προστασία τους, συμπλήρωσε ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Κανονικά εξελίσσεται η περιήγηση των επισκεπτών

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού με ανακοίνωσή του ενημερώνει ότι τα γυρίσμτα θα πραγματοποιηθούν από την έναρξη του ωραρίου λειτουργίας του χώρου έως τις 13.00.

To κοινό θα πρέπει να γνωρίζει πως στο διάστημα αυτό θα υπάρξουν σχετικές ρυθμίσεις για την περιήγηση των επισκεπτών στον χώρο, χωρίς να εμποδίζεται η επίσκεψή τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

"Πράσινο φως" από το ΚΑΣ για τα γυρίσματα του BBC στο ΣούνιοΤο ΒΒC διεκδικεί ξανά το Σούνιο από το ΚΑΣ – Κατέθεσε νέα πρόταση

Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου κατά ΚΑΣ για το "όχι" στον Νοτιοκορεάτη σκηνοθέτη του "Oldboy"

Θύελλα για την άρνηση του ΚΑΣ στο BBC για γύρισμα στο Σούνιο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments