Διεθνή

ΟΗΕ: Συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας για την Συρία (live)

ΟΗΕ: Συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας για την Συρία (live)
Οι εξελίξεις στη Συρία μετά τις επιθέσεις που εξαπέλυσαν οι ΗΠα και οι συμμαχικές δυνάμεις, προκάλεσαν την συνεδρίαση του Συβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, που διενεργείται στη Νέα Υόρκη.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ συνεδριάσει (18:00 ώρα Ελλάδος) κατόπιν αιτήματος της Ρωσίας, μετά τις αεροπορικές και πυραυλικές επιδρομές των ΗΠΑ, της Γαλλίας και της Βρετανίας κατά στόχων στη Συρία, όπως ανέφεραν διπλωμάτες.

Όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός των Εξωτερικών Σεργκέι Ριάμπκοφ δήλωσε νωρίτερα ότι η χώρα του βρίσκεται σε επικοινωνία με τις ΗΠΑ, αλλά και τις άλλες χώρες που έλαβαν μέρος στις επιδρομές στη Συρία. Ο ίδιος δήλωσε στην εφημερίδα «Kommersant daily» πως η Μόσχα ενδιαφερόταν για συνεργασία με την Ουάσιγκτον.

Νωρίτερα, η εκπρόσωπος Τύπου του ρωσικού υπουργείου των Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, ανέφερε πως οι πυραυλικές επιθέσεις κατά συριακών στόχων θα επιδράσουν αρνητικά στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις. «Η ενέργεια αυτή δίνει ένα ισχυρό μήνυμα στους εξτρεμιστές και τους ενόπλους ότι πράττουν σωστά πράγματα» σημείωσε η ίδια, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA

Ενημέρωση του ΝΑΤΟ

Στο μεταξύ, όπως έκανε γνωστό αξιωματούχος του ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ, η Γαλλία και η Βρετανία θα ενημερώσουν σήμερα τη συμμαχία για τις συντονισμένες αεροπορικές και πυραυλικές επιθέσεις τους. Η συνεδρίαση των 29 πρεσβευτών του ΝΑΤΟ ξεκίνησε γύρω στις 16:00 ώρα Ελλάδος.

Το ΝΑΤΟ δεν είχε συμμετοχή στην πραγματοποίηση των σημερινών αεροπορικών και πυραυλικών πληγμάτων κατά συριακών στόχων, ενώ ο γενικός γραμματέας της συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ εξέφρασε τη στήριξή του στις επιθέσεις με σημερινή ανακοίνωσή του.

«Η ενέργεια αυτή θα περιορίσει την ικανότητα της συριακής κυβέρνησης να πραγματοποιήσει άλλες επιθέσεις με χημικά όπλα κατά του συριακού λαού» ανέφερε συγκεκριμένα ο γ.γ. του ΝΑΤΟ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Τραμπ για επίθεση στην Συρία: Αποστολή εξετελέσθη

Άσαντ: Η επίθεση στην Συρία ενισχύει την αποφασιστικότητά μας

Ρωσία: Η Δαμασκός αναχαίτισε 71 από τους 103 πυραύλους "Κρουζ"

Βλαντιμίρ Πούτιν: Πράξη επιθετικότητας το πλήγμα στη Συρία – Παραβιάστηκαν οι διεθνείς κανόνες

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments