Διεθνή

Αγριεύει η στάση των ΗΠΑ κατά της Ρωσίας με νέες κυρώσεις

Αγριεύει η στάση των ΗΠΑ κατά της Ρωσίας με νέες κυρώσεις
Ρωσία και Συρία δεν επιτρέπουν προς το παρόν τον έλεγχο στην περιοχή.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξετάζουν το ενδεχόμενο να επιβάλουν επιπρόσθετες κυρώσεις στη Ρωσία, μετά την επίθεση με χημικά όπλα στη Συρία, όμως ακόμη δεν έχουν ληφθεί συγκεκριμένες αποφάσεις.

"Εξετάζουμε επιπρόσθετες κυρώσεις στη Ρωσία και μια απόφαση θα ληφθεί στο εγγύς μέλλον" ανέφερε σε ανακοίνωση που εξέδωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σάρα Σάντερς.

Την ίδια ώρα, ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στον Οργανισμό για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων σημείωσε πως η Ρωσία ενδέχεται να αλλοίωσε τις "αποδείξεις" από την τοποθεσία όπου φέρεται να σημειώθηκε επίθεση με χημικά όπλα, στην Ντούμα της Συρίας.

"Οι Ρώσοι θα μπορούσαν να έχουν επισκεφθεί το σημείο της επίθεσης. Φοβόμαστε μήπως τον αλλοίωσαν, με σκοπό να παρεμποδίσουν τις προσπάθειες της αποστολής του ΟΑΧΟ για μια αποτελεσματική έρευνα" υποστήριξε ο Αμερικανός διπλωμάτης Κεν Γουόρντ στη συνεδρίαση του Οργανισμού στη Χάγη.

Από την πλευρά του, ο διευθυντής του ΟΑΧΟ Αχμέτ Ουζουμτζού επιβεβαίωσε ότι οι επιθεωρητές δεν έχουν ακόμη αναπτυχθεί στην Ντούμα για να ξεκινήσουν τη συλλογή αποδείξεων. Πρόσθεσε ότι η καθυστέρηση οφείλεται στο γεγονός ότι Συρία και Ρωσία επικαλέστηκαν "προβλήματα" στον τομέα της ασφάλειας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ντόναλντ Τραμπ: Θέλουμε να επιστρέψουν σύντομα οι στρατιώτες μας από τη Συρία

Συρία: Συγκρούσεις με νεκρούς και τραυματίες στην Ντούμα

Συρία: Η επόμενη μέρα μετά απο 7 χρόνια φρίκης

Δημοσκόπηση: Αντίθετοι οι Γερμανοί με την επίθεση στη Συρία

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments