Πολιτική

Στην επιτροπή δεοντολογίας ο Φωκάς – Ζήτησε συγγνώμη για τα συνθήματα

Στην επιτροπή δεοντολογίας ο Φωκάς – Ζήτησε συγγνώμη για τα συνθήματα
Στην Επιτροπή Δεοντολογίας αποφάσισε η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής να καλέσει, αύριο, τον βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων Αριστείδη Φωκά για να δώσει εξηγήσεις σχετικά με τη συμπεριφορά του σε συγκέντρωση οπαδών του ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη.

Ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης της Ένωσης Κεντρώων Αριστείδης Φωκάς με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, την οποία κοινοποίησε και στα μέλη της Διάσκεψης των Προέδρων, ζητά συγνώμη και δηλώνει ότι δεν είχε πρόθεση να προσβάλει το Κοινοβούλιο.

«Σχετικά το θέμα της συγκέντρωσης των οπαδών του ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη, στην οποία παραβρέθηκα, σας δηλώνω ότι καμία πρόθεση είχα να προσβάλω το κύρος και την τιμή του Κοινοβουλίου. Μεταξύ των φιλάθλων επικράτησαν ακραία συνθήματα, λόγω της δυσαρέσκειας για την αδικια εις βάρος του ΠΑΟΚ και εγώ έκανα το λάθος να μην αντιδράσω αποτρέποντάς τους», αναφέρει αρχικά στην επιστολή του ο κ. Φωκάς.

Και συνεχίζει: «Ζητώ συγγνώμη για το όλο συμβάν, σέβομαι τη Βουλή και την ιστορία της. Τόσο εγώ όσο και το κόμμα μου αγωνιζόμαστε για την αναβάθμιση της πολιτικής ζωής στα βλέμματα του λαού». 

Πάντως, παρά την απολογητική επιστολή του, η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής αποφάσισε να παραπέμψει αύριο στην Επιτροπή Δεοντολογίας τον κ. Φωκά.

Συγκεκριμένα, λίγο μετά την ολοκλήρωση της Διάσκεψης των Προέδρων ο Νίκος Βούτσης ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους την απόφαση για την παραπομπή του κ. Φωκά αύριο στην επιτροπή δεοντολογίας του κοινοβουλίου: «Αποφασίσαμε στην διάσκεψη των προέδρων να κληθεί αύριο στην επιτροπή δεοντολογίας της Βουλής ο βουλευτής Φωκάς να δώσει τις εξηγήσεις που θεωρεί ο ίδιος ότι πρέπει να δώσει. Έχει στείλει ο ίδιος και επιστολή στην διάσκεψη των προέδρων. Αύριο θα υπάρξει αποδοκιμασία της δικιά του παρουσίας και συμπεριφοράς. Δεν λέω ενέργειας, άλλο οι ενέργειες και άλλο η παρουσία. Όλα αυτά θα τα δει αύριο η επιτροπή δεοντολογίας, δεν θέλαμε αυτό το θέμα να περάσει χωρίς συζήτηση διότι αφορά στον πυρήνα της κοινοβουλευτικής διαδικασίας, στην ίδια την Βουλή».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΑΝΕΛ: Μεταλλαγμένο ΠΑΣΟΚ το Κίνημα ΑλλαγήςΚοντονής: Τον Μάιο θα αφεθούν ελεύθεροι οι οκτώ Τούρκοι αξιωματικοίΣύνοδος ΥΠΕΞ της ΕΕ – Τι θα συζητηθείΚουμουτσάκος: Τι διαπραγματεύεται επιτέλους η Κυβέρνηση Τσίπρα, Καμμένου, Κοτζιά;

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments