Νέα καλλιτεχνική διευθύντρια στο Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κέρκυρας | Pagenews.gr
Pagenews Team 17 Απριλίου 2018, 11:34 17 Απριλίου 2018, 11:34

Η σκηνοθέτης Βαρβάρα Δούκα επιλέχθηκε για τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή στο Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κέρκυρας.

Η επιλογή έγινε με ομόφωνη απόφαση στη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ . μετά τη μοριοδότηση των τυπικών προσόντων, την αξιολόγηση των φακέλων και τη συνέντευξη των υποψηφίων. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί και τυπικά με το πέρας της προθεσμίας των πέντε ημερών για τυχόν ενστάσεις.

Η Βαρβάρα Δούκα είναι Σκηνοθέτης και Εκπαιδεύτρια – Υπεύθυνη Πολιτιστικής Διαχείρισης σε Καλλιτεχνικές και Εκπαιδευτικές Δράσεις. Έχει σπουδάσει Πολιτικές Επιστήμες και Δημόσια Διοίκηση στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο της Αθήνας, Υποκριτική στις Δραματικές σχολές Λαϊκό Πειραματικό Θέατρο και Βεάκη, Σκηνοθεσία στο New York University, Light design and direction στο Art institute of Atlanta, Ανθρωπολογία Θεάτρου- Εφαρμογές στην Αρχαία Ελληνική Τραγωδία στη σχολή Alain Dlion στο Παρίσι.

Παράλληλα είναι Υποψήφια Διδάκτωρ στην Σχολή Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. με θέμα «Θέατρο και Κινηματογράφος: VICE VERSA», ιδρύτρια και υπεύθυνη για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας. Έχει σκηνοθετήσει αρκετές παραστάσεις, έχει πάρει μέρος σε πολλά συνέδρια, συμπόσια και σεμινάρια με θέμα το θέατρο στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αφού δεν βγήκες από μέσα μου ποτέ – Σαν σήμερα σίγησε η φωνή του Δημήτρη Μητροπάνου
Πέθανε ο Αμερικανός ηθοποιός Ρόναλντ Λι Ερμι
Ο Γουάινσταϊν στην κορυφή των Βραβείων Πούλιτζερ (pics)
Η Συμφωνική Ορχήστρα Τσαϊκόφσκι για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Ετικέτες: