Αθλητισμός

Ξύλο, φωτοβολίδες, πέναλτι, κόκκινη, διαμαρτυρίες ή αλλιώς “το ντέρμπι του Δούρου” (vid)

Ξύλο, φωτοβολίδες, πέναλτι, κόκκινη, διαμαρτυρίες ή αλλιώς “το ντέρμπι του Δούρου” (vid)
Σαν σήμερα, στις 18 Απριλίου 2004, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός τα έπαιζαν όλα για όλα για το πρωτάθλημα στο μεταξύ τους παιχνίδι στη Λεωφόρο. Ένα ματς που έμεινε στην ιστορία ως το ντέρμπι του Δούρου, λόγω του Νίκου Αλέφαντου και των όσων είχε πει σε συνέντευξή του στην Έλλη Στάη.

Ήταν ένα ντέρμπι που τα είχε όλα. Ο κόσμος από νωρίς στο γήπεδο, αρκετή ένταση με την αστυνομία πριν από την έναρξη του αγώνα, βαθμολογικό κίνητρο τεράστιο, αφού το πρωτάθλημα περίμενε έναν από τους δύο. Φωνές, συνθήματα, καπνογόνα, σέντρα.

Παναθηναϊκός εναντίον Ολυμπιακού στο "κλουβί" της Λεωφόρου θα έδιναν τα πάντα. Ο Παναθηναϊκός βρισκόταν στο +2 και τον βόλευε και η ισοπαλία. Ο Ολυμπιακός πήγαινε μόνο για τη νίκη. Μόλις στο πρώτο δεκάλεπτο ο Παπαδόπουλος ανατρέπεται μέσα στην περιοχή. Ο Δούρος δίνει πέναλτι, οι παίκτες ξεκινούν να τσακώνονται μεταξύ τους, επικρατεί γενική σύρραξη.

Ο Άγγελος Μπασινάς, μετά από μίνι διακοπή, εκτελεί εύστοχα για το 1-0. Ο Ολυμπιακός αντιδράει και μέσα σε λίγα λεπτά φέρνει τούμπα το ματς. Αρχικά με κεφαλιά του Στολτίδη, γκολ για το οποίο κανείς ακόμα και σήμερα δεν βάζει το χέρι του στη φωτιά πως η μπάλα πέρασε τη γραμμή. Και στη συνέχεια με γκολ του Τζόρτζεβιτς.

Στο 71′, Ζιοβάνι και Κυργιάκος τσακώνονται σαν τα κοκόρια. Πέφτουν στο έδαφος και ο ένας χτυπάει τον άλλον. Ο Δούρος βλέπει το τελευταίο μόνο χτύπημα που είναι του Βραζιλιάνου και αποβάλλει μόνο αυτόν. Ο Ολυμπιακός μένει με δέκα παίκτες και λίγο αργότερα ο Γιάννης Γκούμας με υπέροχο γκολ χαρίζει την ισοπαλία στον Παναθηναϊκό. Και μαζί χαρίζει και το πρωτάθλημα, αφού μέχρι το φινάλε της σεζόν οι πράσινοι παρέμειναν αήττητοι.

Το ντέρμπι μένει στην ιστορία ως "το ντέρμπι του Δούρου". Αιτία; Οι διαμαρτυρίες του Νίκου Αλέφαντου και η συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στην Έλλη Στάη και η οποία έμεινε στην ιστορία λόγω της ατάκας "γιατί δεν βγαίνει ο Δούρος στο τηλέφωνο" και τα δάκρυα του Έλληνα προπονητή.

Παράπονα από τη διαιτησία είχαν και οι δύο «αιώνιοι», ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι στην ανακοίνωσή της η ΠΑΕ Παναθηναϊκός παραδέχθηκε ότι θα έπρεπε να έχει τιμωρηθεί ο Σωτήρης Κυργιάκος.

Αναλυτικά: «Eνδεικτικά θα αναφέρουμε μόνον ότι ο Bάλλας δεν τιμωρήθηκε με κίτρινη κάρτα μετά τον καταλογισμό του πέναλτι στο έκτο λεπτό, ενώ στη φάση του 40′ ή ο Mιχάλης Kωνσταντίνου έχει υποπέσει σε επιθετικό φάουλ ή εφόσον το παιχνίδι συνεχίστηκε, έπρεπε να υποδειχθεί πέναλτι εις βάρος του Oλυμπιακού και κόκκινη κάρτα (δεύτερη κίτρινη – πρώτη στο 6΄ για διαμαρτυρία) στον Aνατολάκη.

Aπό την πλευρά του ο Ολυμπιακός δικαίως διαμαρτύρεται για τη μη επιβολή πειθαρχικής ποινής και στον Σωτήρη Kυργιάκο στη φάση της αποβολής του Ζιοβάνι.

Αυτή η περίπτωση όμως δεν αναιρεί τη συνολική εικόνα ούτε μπορεί να εξισώσει τα σοβαρά διαιτητικά σφάλματα εις βάρος μας. Tο βέβαιο είναι ότι και οι δύο ομάδες έχουμε παράπονα από τη διαιτησία του κ. Δούρου».

Φυσικά, οι «ερυθρόλευκοι» στάθηκαν κατά κύριο λόγο στην ατιμωρησία του Κυργιάκου, την οποία αξίωνε επιτακτικά ο Τάσος Μητρόπουλος, σε σημείο που θα έπρεπε να έχει αποβληθεί κι ο ίδιος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δεν είναι μόνο ο Κουρμπέλης: Ποιον άλλο "πράσινο" παίκτη κοιτάζει ο ΟλυμπιακόςΔύο πανίσχυροι Έλληνες επιχειρηματίες μαζί με Πιεμπονγκσάντ στον ΠΑΟΠιεμπονγκσάντ: "Θα αλλάξει επίπεδο ο Παναθηναϊκός, να επιστρέψει στο Τσάμπιονς Λιγκ"

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments