Ελλάδα

Μετανάστες κοιμούνται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης – Κατάληψη και σε πλατεία της Μυτιλήνης

Μετανάστες κοιμούνται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης – Κατάληψη και σε πλατεία της Μυτιλήνης
Οι Ευρωπαίοι φοβούνται νέο τσουνάμι προσφυγικών ροών μετά και τις εξελίξεις στη Συρία.

Οι ροές μεταναστών τόσο στα νησιά, όσο και στον Έβρο παίρνουν σιγά σιγά ανησυχητικές διαστάσεις. Ενδεικτικές είναι οι καταστάσεις σε Θεσσαλονίκη και Μυτιλήνη με τους μετανάστες από τη μία να κοιμούνται στο κέντρο της πόλης και από την άλλη να έχουν καταλάβει πλατεία του νησιού και να έχουν στήσει σκηνές. Μάλιστα συναγερμός έχει σημάνει και στις Βρυξέλλες μετά την απόφαση του ΣτΕ να κυκλοφορούν ελεύθερα όσοι πρόσφυγες έρθουν στην Ελλάδα, με τους Ευρωπαίους να φοβούνται νέο τσουνάμι προσφυγικών ροών μετά και τις εξελίξεις στη Συρία.

Εικόνες του 2015 ζωντανεύουν ξανά στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου από χθες το μεσημέρι έχουν κατασκηνώσει περίπου 60 πρόσφυγες, οι οποίοι δηλώνουν ότι προέρχονται από το Αφρίν της Συρίας. Οι πρόσφυγες, άνδρες, γυναίκες και μικρά παιδιά, κοιμήθηκαν στο γρασίδι κάτω από το άγαλμα του Βενιζέλου στην οδό Αριστοτέλους απλώνοντας κουβέρτες και sleeping bags. Όπως ανέφεραν οι πρόσφυγες, κατασκήνωσαν στο σημείο γιατί δεν έχουν πού αλλού να μείνουν.

Κατάληψη σε πλατεία της Μυτιλήνης

Τεταμένο παραμένει το κλίμα στη Μυτιλήνη, λόγω της συνεχιζόμενης κατάληψης της πλατείας Σαπφούς στο λιμάνι, από δεκάδες μετανάστες κυρίως από το Αφγανιστάν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

NY Times για Λέσβο: Το νησί της απελπισίας και των κλοπών (pic)

Ανησυχία στην Λέσβο – Σε ένα 24ωρο έφτασαν 328 πρόσφυγες

Αναστήλωση του ερειπωμένου Βαλιδέ Τζαμί στη Λέσβο

Λέσβος: Επεισόδια στον προσφυγικό καταυλισμό της Μόριας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments