Ελλάδα

Χολή από το τουρκικό ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα προστατεύει τους πραξικοπηματίες

Χολή από το τουρκικό ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα προστατεύει τους πραξικοπηματίες
Νέα επίθεση από την Άγκυρα, αυτήν την φορά για την απελευθέρωση του ενός εκ των 8 Τούρκων αξιωματικών.

Για άλλη μία φορά η Τουρκία από τα πλέον επίσημα χείλη βάλλει κατά της Ελλάδος, με αφορμή την απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης για τον έναν εκ των 8 Τούρκων αξιωματικών που θα αφεθεί πλέον ελεύθερος.

Με προκλητική γλώσσα το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών καταφέρεται κατά της Ελλάδας, αναφέροντας πως είναι μία χώρα που προστατεύει τους πραξικοπηματίες και τους προδότες. 

Συγκεκριμένα, το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει, ότι αποδείχθηκε πως η χώρα μας προστατεύει πραξικοπηματίες.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ:

”Χθες (19 Απριλίου) έγινε γνωστό ότι το ΣτΕ αποφάσισε να αφήσει ελεύθερο τον Suleyman Özkaynakçı, έναν από τους οκτώ που έχουν ζητήσει άσυλο από την Ελλάδα και συμμετείχαν στην προδοτική απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου. Παρά τους ισχυρισμούς ότι αφέθηκαν ελεύθεροι με αυστηρούς περιοριστικούς όρους και κάτω από αυστηρή επιτήρηση, αυτή η απόφαση έδειξε για ακόμα μια φορά ότι δεν ελήφθησαν τα απαραίτητα μέτρα όσον αφορά έναν προδότη που συμμετείχε στην απόπειρα πραξικοπήματος και για ακόμα μια φορά η Ελλάδα είναι μια χώρα που προστατεύει τους πραξικοπηματίες.

Επιπρόσθετα, οι ελληνικές αρχές πιέζονται να ανακοινώσουν ότι και οι άλλοι οργανωτές του πραξικοπήματος θα αφεθούν ελεύθεροι τις ερχόμενες ημέρες. Η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών καταλήγει αναφέροντας ότι αυτό δεν γίνεται επειδή απλά εφαρμόζεται ο νόμος που προβλέπει συγκεκριμένη διάρκεια κράτησης. Επιμένει ότι το ελληνικό δικαστικό σύστημα, επανειλημμένα αρνήθηκε την έκδοση των πραξικοπηματιών που προσπάθησαν να βλάψουν την δημοκρατία.

Και καταλήγει αναφέροντας ότι η Τουρκία επιμένει στην έκδοση των πραξικοπηματιών στην χώρα προκειμένου να έρθουν αντιμέτωποι με την δικαιοσύνη”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ξαφνική βόμβα από Ερντογάν – Πρόωρες εκλογές στην Τουρκία στις 24 Ιουνίου

Κουβέλης: "Μπορεί από ατύχημα να γίνει θερμό επεισόδιο με την Τουρκία"

Τουρκικός Τύπος: Ρεζιλίκι η απόφαση για την απελευθέρωση του Τούρκου αξιωματικού

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments