Αθλητισμός

Πρωταθλήτρια Ελλάδας η ΑΕΚ, 2-0 τον Λεβαδειακό και πάρτι στο ΟΑΚΑ

Πρωταθλήτρια Ελλάδας η ΑΕΚ, 2-0 τον Λεβαδειακό και πάρτι στο ΟΑΚΑ
Ατελείωτο πάρτι για την ΑΕΚ, η οποία με δύο γκολ του Μπακασέτα επικράτησε με 2-0 του Λεβαδειακού στο ΟΑΚΑ και είναι πρωταθλήτρια Ελλάδας μετά από 24 ολόκληρα χρόνια. Φιέστα τίτλου από 60.000 κόσμου στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Η ΑΕΚ μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και στο πρώτο λεπτό είχε δύο καλές στιγμές. Στα πρώτα δευτερόλεπτα ο Λιβάγια βρήκε τον Μπακασέτα μέσα στην περιοχή, αυτός έκανε το σουτ, ο Επασί απέκρουσε ασταθώς, αλλά η άμυνα απομάκρυνε σε κόρνερ πριν μπει στη φάση ο Γιακουμάκης. Το κόρνερ εκτελέστηκε με πάσα, ο Λιβάγια έκανε ένα διαγώνιο σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ. Στο 3′ ο Γιακουμάκης έκανε νέο σουτ μέσα από την περιοχή, όμως η μπάλα σταμάτησε πάνω στον Μπακασέτα. Πριν συμπληρωθούν τα 10′ η Ένωση είχε σπουδαία ευκαιρία, καθώς ο Λιβάγια με πανέξυπνη σέντρα βρήκε τον Γιακουμάκη αμαρκάριστο στο πίσω δοκάρι, όμως η κεφαλιά του πέρασε λίγο άουτ.

Ωστόσο, το γρήγορο γκολ που έψαχναν οι γηπεδούχοι ήρθε στο 12′. Ο Λόπες προσπάθησε να κάνει ένα γύρισμα μέσα από την περιοχή, η μπάλα σταμάτησε στο χέρι του Νιάσε, διαιτητής καταλόγισε το πέναλτι και ο Μπακασέτας με εύστοχη εκτέλεση έκανε το 1-0. Ακολούθησαν δύο ευκαιρίες της ΑΕΚ στο 13′ και στο 15′ με ισάριθμα σουτ των Λιβάγια και Γιακουμάκη, τα οποία έγιναν με καλές προϋποθέσεις, όμως πέρασαν άουτ. Στο 19′ ο Λεβαδειακός είχε την πρώτη του τελική με ένα μακρινό σουτ του Μαρκόφσκι, αλλά ο Μπάρκας μπλόκαρε εύκολα. Ακολούθησε ακόμη μια, που ήταν πιο σημαντική ευκαιρία, όταν από καλή ομαδική ενέργεια η μπάλα έφτασε στον Μητρόπουλο, που από καλή θέση σούταρε άουτ.

Κεραυνός Μπακασέτα!

Στο 25′ ο Σαβαντόγκο έκανε προσωπική ενέργεια και μακρινό σουτ, αλλά αυτό ήταν αρκετά άστοχο. Τρία λεπτά αργότερα, η ΑΕΚ απάντησε με ένα σουτ του Μπακασέτα μέσα από την περιοχή, αλλά ο Επασί μπλόκαρε. Στο 30′ οι γηπεδούχοι έχασαν σπουδαία ευκαιρία για δεύτερο γκολ, όταν ο Λόπες μπήκε με τη μπάλα στην περιοχή και ο Σαβαντόγκο, στην προσπάθειά του να διώξει, έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι της ομάδας του. Στο επόμενο λεπτό ο Χουλτ γύρισε τη μπάλα στην περιοχή, ο Γιακουμάκης έκανε το πλασέ υπό πίεση, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Τελικά το 2-0 έγινε στο 33′. Ο Λιβάγια έστρωσε τη μπάλα στον Μπακασέτα και αυτός με αριστερό σουτ από το ύψος της περιοχής νίκησε ξανά τον Επασί. Στο 41′ ο Γιακουμάκης συνδυάστηκε ωραία με τον Μπακασέτα, ο τελευταίος προσπάθησε να φύγει τετ α τετ, αλλά ο Επασί έπεσε γρήγορα στα πόδια του και μπλόκαρε. Στο 44′ ήταν η σειρά του Λιβάγια να κάνει ένα σουτ από τα όρια της περιοχής, αλλά ο τερματοφύλακας του Λεβαδειακού απέκρουσε ξανά.

Αποθέωση για Μάνταλο και Λάζαρο!

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους η ΑΕΚ ήταν και πάλι αυτή που είχε την κατοχή. Ωστόσο, στο 50′ ο Λεβαδειακός προσπάθησε να απειλήσει με μια κεφαλιά που ήταν άστοχη. Τρία λεπτά αργότερα ο Γιακουμάκης υποδέχθηκε κάθετη μπαλιά του Λιβάγια, δοκίμασε το σουτ, αλλά ο Ντιόγκο πρόλαβε να βάλει την κόντρα. Στο 57′ οι φιλοξενούμενοι είχαν σημαντική ευκαιρία, με τον Νιάσε να κάνει ένα σουτ μέσα από την περιοχή και τη μπάλα να περνάει λίγο έξω. Στο 63′ ο Σουμπίνιο εκτέλεσε απευθείας ένα φάουλ, αλλά έστειλε τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Μπάρκα. Στο επόμενο λεπτό ο Γκάλο εκτέλεσε κόρνερ, ο Γιακουμάκης πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Επασί μπλόκαρε.

Στο 65′ ο Μπακασέτας δοκίμασε ένα σουτ έξω από την περιοχή, όμως δε βρήκε στόχο. Στο 75′ ο Σουμπίνιο σούταρε αυτή τη φορά μετά από έμμεσο, αλλά ο Μπάρκας έπεσε και πάλι σωστά για να μπλοκάρει. Στη συνέχεια το γήπεδο σηκώθηκε δύο φορές στο πόδι, όχι για κάποιο γκολ, αλλά για να πανηγυρίσει κάποιο γκολ, αλλά για να αποθεώσει δυο αλλαγές: πρώτα τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο και μετά τον αρχηγό Πέτρο Μάνταλο, που έκανε την επιστροφή του στην ενεργό δράση σε αυτή την ιστορική βραδιά. Στο 90′ ο Λάζαρος δοκίμασε να εκτελέσει δυνατά ένα μακρινό φάουλ, αλλά δε βρήκε στόχο, ενώ στο επόμενο λεπτό έχασε σημαντική ευκαιρία, όταν υποδέχθηκε ωραία μπαλιά του Μάνταλου, αλλά πλάσαρε άουτ στο τετ α τετ, με το 2-0 να μένει μέχρι το τέλος.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Λαμπρόπουλος, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης, Χουλτ, Σιμόες, Κονέ, Λόπες (56′ Γκάλο), Μπακασέτας, Λιβάγια (83′ Μάνταλος), Γιακουμάκης (77′ Χριστοδουλόπουλος).

Λεβαδειακός (Ζοζέ Ανιγκό): Επασί, Ντιόγκο, Τσαμπούρης, Αντιλέχου, Φαβάρο, Νιάσε (90’+ Νίκας), Μητρόπουλος (74′ Καλτσάς), Γιακουμάκης, Σαβαντόγκο (46′ Ζαραδούκας), Σουμπίνιο, Μαρκόβσκι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments