Διεθνή

Τουρκία: Ενισχύεται το ακροδεξιό κόμμα της Μεράλ Ακσενέρ

Τουρκία: Ενισχύεται το ακροδεξιό κόμμα της Μεράλ Ακσενέρ
15 βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος ανακοίνωσαν ότι προσχωρούν στο ακροδεξιό κόμμα της Ακσενέρ.

Στο "Καλό Κόμμα" (ΙΥΙ) της Μεράλ Ακσενέρ εντάχτηκαν 15 βουλευτές του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), αφού πρώτα ανακοίνωσαν την αποχώρηση τους από αυτό. Όπως αναφέρει η Hurriyet με αυτό τον τρόπο το κόμμα της ακροδεξιάς και εθνικίστριας, Ακσενέρ, θα εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στις πρόωρες εκλογές που έχουν προκηρυχτεί για τον Ιούνιο. 

Σύμφωνα με το τουρκικό σύστημα, απαιτούνται οι υπογραφές 20 μελών μιας κοινοβουλευτικής ομάδας για να μπορέσει το κόμμα να λάβει μέρος στις εκλογές. Το ΙΥΙ διέθετε 5 βουλευτές, οπότε με την προσχώρηση των 15 φτάνει στο απαιτούμενο όριο.

Αξιοσημείωτο το γεγονός ότι η μετακίνηση των βουλευτών έγινε με την συναίνεση του CHP, και όπως ανέφερε χαρακτηριστικά εκπρόσωπος του κόμματος, "15 από τους φίλους μας εντάχθηκαν στο ΙΥΙ", συμπληρώνοντας ότι δρουν ως ασπίδα στις προσπάθειες υπονόμευσης της δημοκρατίας, ενώ ανέφερε "ότι θα περάσουν στην ιστορία ως ήρωες".

Πλέον το ΙΥΙ με τους 20 βουλευτές, εξασφάλισε την συμμετοχή του στις προεδρικές εκλογές και δεν χρειάζεται να συγκεντρώσει τις απαιτούμενες 100.000 υπογραφές πολιτών, που θα χρειαζόταν σε περίπτωση που δεν είχε την κοινοβουλευτική απαρτία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Ξεκάθαρος ο Ερντογάν: Δώστε μας τους 8 Τούρκους, να συζητήσουμε για τους δύο ΈλληνεςΣτροφή Ερντογάν: Θέλουμε ειρήνη με την Ελλάδα, όχι άλλες εντάσειςΕρντογάν: Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης μπορεί να παραταθεί ακόμη και για 10η φοράSpiegel: Δείγμα αδυναμίας η απόφαση του Ερντογάν να προκηρύξει εκλογές

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments