Αθλητισμός

Η βαθμολογία του πρωταθλήματος μετά την απόφαση για το ΠΑΟΚ – ΑΕΚ

Η βαθμολογία του πρωταθλήματος μετά την απόφαση για το ΠΑΟΚ – ΑΕΚ
Δείτε τη βαθμολογία.

Η επιτροπή εφέσεων απέρριψε το αίτημα του ΠΑΟΚ για αναίρεση της πρωτόδικης απόφαση για το ντέρμπι με την ΑΕΚ και ουσιαστικά διατήρηση τις υπάρχουσες ποινές.

Ως εκ τούτου το ματς κατακυρώνεται με 0-3 στην Ένωση, από τον ΠΑΟΚ αφαιρούνται τρεις βαθμοί, ενώ ο Δικέφαλος του Βορρά θα ξεκινήσει την επόμενη σεζόν από το -2. Αξίζει να σημειώσουμε εδώ ότι οι ασπρόμαυροι έχουν ήδη εκτίσει την ποινή των τριών αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών που τους επεβλήθη πρωτόδικα.

Αυτό σημαίνει ότι η ΑΕΚ φτάνει τους 66 βαθμούς μετά από 28 αγωνιστικές, 8 περισσότερους από τον ΠΑΟΚ που έπεται με 58 με τα ίδια πλέον παιχνίδια. Στην τρίτη θέση ακολουθεί ο Ολυμπιακός με 54 και ακολουθούν Ατρόμητος με 50 και Αστέρας Τρίπολης με 39.

Οι «κιτρινόμαυροι» κατακτούν και τυπικά το πρωτάθλημα Ελλάδας για την σεζόν 2017-18, ενώ αυτό σημαίνει πλέον ότι στον ΠΑΟΚ αρκεί μία νίκη την τελευταία αγωνιστική εντός έδρας επί του αδιάφορου και πεσμένου Πλατανιά για να εξασφαλίσει τη δεύτερη θέση και το εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League.

Με άλλα λόγια το πολυδιαφημισμένο και πολυσυζητημένο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ της επόμενης αγωνιστικής μοιάζει πια σχεδόν αδιάφορο, αφού και οι ελπίδες του «τριφυλλιού» για την κατάκτηση της 5ης θέσης είναι πια απειροελάχιστες και εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από την αναίρεση της τιμωρίας των -3 βαθμών από το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ για την μη εξόφληση του Γενς Βέμερ.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ SUPER LEAGUE (σε 28 παιχνίδια)

1. ΑΕΚ 66

2. ΠΑΟΚ 58

3. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 54

4. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 50

5. ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 39

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments