Ελλάδα

ΠΟΕΔΗΝ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο “Δρομοκαΐτειο” – “Έχτισαν” την είσοδο (pics)

ΠΟΕΔΗΝ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο “Δρομοκαΐτειο” – “Έχτισαν” την είσοδο (pics)
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν εργαζόμενοι του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου «Δρομοκαΐτειο» διαμαρτυρόμενοι για τις αλλαγές που επέρχονται στη λειτουργία των ψυχιατρικών νοσοκομείων και τη μεταφορά των μονάδων ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν από το πρωί εργαζόμενοι στο Δρομοκαΐτειο, στο πλαίσιο της τετράωρης στάσης εργασίας που είχαν προαναγγείλει από τις 8.00 έως τις 12.00 το μεσημέρι.

Οι διαδηλωτές έφραξαν την είσοδο του νοσοκομείου με τσιμεντόλιθους ενώ στην είσοδο έχουν υψώσει ένα πανό στο οποίο αναγράφεται «κλειστό λόγω μνημονίων».

Πάγιο αίτημα τους είναι η «δημόσια δωρεάν υγεία και ανοιχτά – σύγχρονα ψυχιατρεία».

Η ΠΟΕΔΗΝ, που στηρίζει τη σημερινή κινητοποίηση, αναφέρει πως πρόθεση της κυβέρνησης είναι η «παραχώρηση της ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης (Ξενώνες – Οικοτροφεία – Κέντρα ψυχικής Υγεάς) αρχικά στις ΥΠΕ και στη συνέχεια σε ΜΚΟ και ΑΕΜΥ αλλά και την κατάργηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των κλινών που διατίθενται για την εφημερία, οδηγώντας τους χρήστες υπηρεσιών στα χέρια ιδιωτικού τομέα και τους εργαζόμενους σε αβέβαιο εργασιακό μέλλον.Μπροστά στις πρωτοφανείς αυτές μεθοδεύσεις οι εργαζόμενοι δεν θα παραμείνουν θεατές των εξελίξεων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Πεντάωρη στάση εργασίας στα τρόλεϊ την Τετάρτη

ΟΑΣΑ: Τροποποιήσεις δρομολογίων στο δήμο Φιλαδέλφειας

Στάση εργασίας των σιδηροδρομικών την επόμενη εβδομάδα

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments