Πολιτική

Γερμανικός Τύπος: «Ο Τσίπρας δεν θα έπρεπε να χαίρεται και τόσο»

Γερμανικός Τύπος: «Ο Τσίπρας δεν θα έπρεπε να χαίρεται και τόσο»
Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι «οι όροι για το πρωτογενές πλεόνασμα είναι επίμαχοι.

Το υψηλό πρωτογενές πλεόνασμα που πέτυχε η Ελλάδα το 2017 δεν περνά απαρατήρητο από τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης. «Η Ελλάδα ξεπερνά τους στόχους που είχαν τεθεί», γράφει η ιστοσελίδα της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD (tagesschau.de), επισημαίνοντας ότι «η Ελλάδα πέτυχε πλεόνασμα επτά δισ. ευρώ, ξεπερνώντας έτσι αισθητά τους όρους των δανειστών. Το πρωτογενές πλεόνασμα ήταν υπερδιπλάσιο από τον απαιτούμενο στόχο».

Το δημοσίευμα υπενθυμίζει ότι η Ελλάδα είχε υπερβεί αισθητά τους στόχους για το πρωτογενές πλεόνασμα και το 2016 (3,9%) και επισημαίνει ότι «οι όροι για το πρωτογενές πλεόνασμα είναι επίμαχοι. Επικριτές φοβούνται ότι με αυτόν τον τρόπο ανακόπτεται η ανάπτυξη».

Το περιοδικό Focus σχολιάζει στην ηλεκτρονική του έκδοση ότι «η Ελλάδα κατάφερε να εκπλήξει τους διεθνείς δανειστές. Στη διαδικασία της δημοσιονομικής εξυγίανσης για το 2017 ξεπέρασε αισθητά τους στόχους που είχαν τεθεί».

Η αριστερή εφημερίδα Neues Deutschland, σχολιάζει ότι «ο Τσίπρας δεν θα έπρεπε να χαίρεται και τόσο» για το γεγονός ότι η Ελλάδα ξεπέρασε αισθητά τον στόχο του 1,75% που είχε συμφωνηθεί με τους δανειστές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Handelsblatt: "Παζάρια" Σολτς με το ΔΝΤ για το ελληνικό χρέος

Handelsblatt: Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών θα ζητήσει στο ΔΝΤ ελάφρυνση του ελληνικού χρέους!

ΔΝΤ για μείωση αφορολόγητου και συντάξεις

Handelsblatt: Αγώνας δρόμου για τα 88 προαπαιτούμενα σε 100 ημέρες

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments