Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Αντιδράσεις από μερίδα βουλευτών – Τρία ανοιχτά μέτωπα

ΣΥΡΙΖΑ: Αντιδράσεις από μερίδα βουλευτών – Τρία ανοιχτά μέτωπα
Αντιδράσεις από μερίδα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και στη συζήτηση για τις μονάδες της ΔΕΗ.

Αντιμέτωπος με αντιδράσεις από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας.

Οι τρεις "πληγές" για την κυβέρνηση είναι: οι ήδη ψηφισμένες περικοπές στις συντάξεις, το νομοσχέδιο για τη ΔΕΗ, αλλά και το θέμα της αναδοχής από ομόφυλα ζευγάρια.

Παρά τις διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού ότι τον Αύγουστο βγαίνουμε οριστικά από τα μνημόνια και ότι η χώρα επιστρέφει σε ένα καθεστώς κανονικότητας, αρκετοί βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος έχουν αντιρρήσεις σε τρία μέτωπα.

Το επικείμενο «μαχαίρι» στις συντάξεις από το 2019

Πάνω από 10 βουλευτές υποστήριξαν ότι πρόκειται για ένα μέτρο που δεν μπορούν να το κουβαλήσουν στις πλάτες τους ,με δεδομένο ότι αργότερα θα ακολουθήσει και η προεκλογική περίοδος. Ενώ ειπώθηκε ότι τα μεγέθη της οικονομίας και συγκεκριμένα το υπερπλεόνασμα 4% της Eurostat για το 2017 δεν δικαιολογεί την περικοπή τους.

Το νομοσχέδιο για τις μονάδες ΔΕΗ

Αναφορικά με τη ΔΕΗ, τριγμούς προκαλεί το νομοσχέδιο, το οποίο εισάγεται αύριο στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου, καθώς οι κυβερνητικοί βουλευτές που τοποθετήθηκαν για το θέμα στην αρμόδια Επιτροπή, ζήτησαν να υπάρξουν ασφαλιστικές «δικλείδες» για την προστασία των θέσεων εργασίας στις προς πώληση μονάδες.

Η αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια

Το τρίτο και τελευταίο μέτωπο βουλευτών συγκροτείται και κόντρα στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για την αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια. Δέκα βουλευτές ετοιμάζονται να απευθύνουν επιστολή προς τον κ. Τσίπρα, με την οποία θα εκφράζουν τη διαφωνία τους στην προοπτική να ανοίξει νομοθετικά ο δρόμος για την αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Εξελίξεις στο Σκοπιανό: Νέα συνάντηση Κοτζιά – Ντιμιτρόφ

Μογκερίνι – Ζάεφ: Αισιοδοξία για την εξεύρεση λύσης στο ονοματολογικό

Ζάεφ: Δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για συνάντηση με τον Τσίπρα

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments