Διεθνή

Κίνα: Τουλάχιστον 18 νεκροί από πυρκαγιά σε μπαρ

Κίνα: Τουλάχιστον 18 νεκροί από πυρκαγιά σε μπαρ
Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για εσκεμμένη ενέργεια.

Στην Κίνα, τουλάχιστον 18 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι πέντε τραυματίστηκαν σήμερα όταν πυρκαγιά ξέσπασε σε μπαρ.

Η τραγωδία εκτυλίχθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα σε τριώροφο κτίριο στην Τσινγκγιάν, στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ, σύμφωνα με το πρακτορείο Νέα Κίνα, που επικαλέστηκε την αστυνομία της πόλης. Με βάση τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, η πυρκαγιά οφειλόταν σε εμπρησμό από πρόθεση, ανέφερε η αστυνομία της Τσινγκγιάν στον λογαριασμό της στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Weibo, το κινεζικό Twitter.

Οι πυρκαγιές είναι συχνές στην Κίνα, όπου οι κανόνες πυρασφάλειας παραβιάζονται από πολλούς. Πιο πρόσφατο περιστατικό, αυτό τον Μάιο του 2015, όπου 38 άνθρωποι είχαν βρει τον θάνατο σε οίκο ευγηρίας στην Πινγκντινγκσάν, στην επαρχία Χενάν. Η τραγωδία οδήγησε, τον Δεκέμβριο του 2017, στην καταδίκη 21 προσώπων, συμπεριλαμβανομένων και δημοσίων λειτουργών, σε ποινές φυλάκισης και κάθειρξης.

Τον Νοέμβριο του 2017, άλλη μια πυρκαγιά είχε στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 19 ανθρώπους και είχε προκαλέσει τους τραυματισμούς άλλων οκτώ σε μια πανσιόν στο νότιο τμήμα του Πεκίνου, όπου διέμεναν κυρίως εσωτερικοί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κίνα: Επιτυχής δοκιμή αντιπυραυλικού συστήματος

Κίνα: Στροφή στην διαδικτυακή εκπαίδευση

Κίνα: Καγκουρό πέθανε από τουρίστες που του πετούσαν πέτρες για να το κάνουν να πηδήξει

Κίνα: ΙΧ σταμάτησε στη μέση αυτοκινητόδρομου και προκάλεσε ανατροπή φορτηγού (vid)

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments