Διεθνή

Νιγηρία: Οι αιματηρές συγκρούσεις δεν έχουν τελειωμό – Νεκροί 18 άνθρωποι σε εκκλησία

Νιγηρία: Οι αιματηρές συγκρούσεις δεν έχουν τελειωμό – Νεκροί 18 άνθρωποι σε εκκλησία
Οι αιματηρές συγκρούσεις στη Νιγηρία, συνδέονται με τα δικαιώματα πρόσβασης σε βοσκότοπους και τη μείωση της καλλιεργήσιμης γης.

Στην Νιγηρία, δύο καθολικοί ιερείς και 16 πιστοί δολοφονήθηκαν όταν ένοπλοι που πιστεύεται πως ήταν νομάδες κτηνοτρόφοι επιτέθηκαν σε εκκλησία κατά τη διάρκεια νεκρώσιμης ακολουθίας το πρωί της Τρίτης στο χωριό Μπάλομ της Πολιτείας Μπένου. Οι αιματηρές συγκρούσεις στην κεντρική Νιγηρία, είναι σύνηθες φαινόμενο και συνδέονται με τα δικαιώματα πρόσβασης σε βοσκότοπους και τη μείωση της καλλιεργήσιμης γης.

Λίγες ώρες αργότερα, ακόμη 35 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πολλοί κηρύχθηκαν αγνοούμενοι όταν ξανά φερόμενοι ως κτηνοτρόφοι επιτέθηκαν στο χωριό Μπάντουεν και έβαλαν φωτιά στον οικισμό, σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Daily Post Nigeria.

Συγκεκριμένα, εκατοντάδες άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε συγκρούσεις τον τελευταίο χρόνο ανάμεσα σε κυρίως μουσουλμάνους κτηνοτρόφους και συνήθως χριστιανούς γεωργούς, καθώς το ξέσπασμα της βίας στην κεντρική Νιγηρία συνεχίζεται πιέζοντας τον πρόεδρο Μουχαμαντού Μπουχάρι, που σκοπεύει να διεκδικήσει την επανεκλογή του στο αξίωμα την επόμενη χρονιά. Έτσι πολλά ερωτήματα έχουν έρθει στο προσκήνιο, κατά πόσο δηλαδή η κυβέρνηση είναι σε θέση να εγγυηθεί την ασφάλεια στη χώρα.

Να σημειωθεί, ότι η πρώτη επίθεση, που διέπραξαν περίπου 30 ένοπλοι, διαπράχθηκε νωρίς το πρωί της Τρίτης κατά τη διάρκεια μιας επιμνημόσυνης δέησης πριν από μια κηδεία στην εκκλησία του χωριού Μπάλομ, σύμφωνα με τον επικεφαλής της αστυνομίας στην Πολιτεία Μπένου, τον Φατάι Οουοσένι.

Ταυτόχρονα, στη Μακούρντι, περίπου πενήντα χιλιόμετρα από το χωριό Μπάλομ, εκατοντάδες εξοργισμένοι νεαροί βγήκαν στους δρόμους και διαδήλωσαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τους σκοτωμούς, βάζοντας φωτιά σε λάστιχα και προκαλώντας προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων. Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων για να τους απωθήσει.

Καταληκτικά, σύμφωνα με την υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών της Νιγηρίας, από την αρχή της τρέχουσας χρονιάς οι συγκρούσεις έχουν εκτοπίσει πάνω από 175.000 ανθρώπους στην Πολιτεία Μπένου, ανάμεσά τους 80.000 παιδιά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Νιγηρία: Τρεις νεκροί από επίθεση βομβιστή-καμικάζι

Νιγηρία: 21 νεκροί σε επιθέσεις της Μπόκο Χαράμ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments