Διεθνή

Τουρκία: Ποινή φυλάκισης σε 15 εργαζομένους της Cumhuriyet

Τουρκία: Ποινή φυλάκισης σε 15 εργαζομένους της Cumhuriyet
Kατηγορούνταν ότι βοήθησαν διάφορες τρομοκρατικές οργανώσεις

Ποινή φυλάκισης σε 15 εργαζομένους στην αντιπολιτευόμενη εφημερίδα Cumhuriyet επέβαλε τουρκικό δικαστήριο, για παροχή βοήθειας σε τρομοκρατικές οργανώσεις.

Στη δική 17 συνεργάτες της εφημερίδας- οι περισσότεροι δημοσιογράφοι- κατηγορούνταν ότι βοήθησαν διάφορες τρομοκρατικές οργανώσεις και κυρίως ότι συνεργάστηκαν με το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK) και τον ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η Αγκυρα θεωρεί «εγκέφαλο» της απόπειρας πραξικοπήματος του Ιουλίου του 2016.

Το δικαστήριο απάλλαξε από τις κατηγορίες τρεις από τους κατηγορουμένους, ανέφερε η εφημερίδα. Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Cumhuriyet, ο Ακίν Αταλάι καταδικάστηκε σε 7,5 χρόνια φυλάκισης, αλλά αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, εν αναμονή της έφεσης.

Η υπόθεση εναντίον του Τζαν Ντουντάρ, πρώην διευθυντή της εφημερίδας, θα συνεχιστεί ξεχωριστά. Η τουρκική εφημερίδα, από τους σφοδρότερους επικριτές του Ταγίπ Ερντογάν, απορρίπτει τις κατηγορίες, που τις χαρακτηρίζει παράλογες και καταγγέλλει μια πολιτική δίκη με στόχο να φιμώσει τα τελευταία ανεξάρτητα ΜΜΕ στην Τουρκία.

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αλέξης Τσίπρας για Έλληνες στρατιωτικούς: Απορρίπτει τους συμψηφισμούς και ζητά την επιστροφή τους

Κουβέλης: Η κράτηση των δύο στρατιωτικών μας είναι παράνομη

Θεοδωράκης: Τα ανατολίτικα παζάρια του Ερντογάν δεν έχουν καμία σχέση με τις ευρωπαϊκές αξίες

Ξεκάθαρος ο Ερντογάν: Δώστε μας τους 8 Τούρκους, να συζητήσουμε για τους δύο Έλληνες

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments