Οικονομία

Προκλητική ξανά η Bild: Η Ελλάδα θα κοστίσει στους Γερμανούς πολλά δισεκατομμύρια ευρώ

Προκλητική ξανά η Bild: Η Ελλάδα θα κοστίσει στους Γερμανούς πολλά δισεκατομμύρια ευρώ
Ο συντάκτης του άρθρου σχολιάζει πως οι Γερμανοί θα κληθούν να πληρώσουν και πάλι δισεκατομμύρια για την Ελλάδα.

Οι πιέσεις του ΔΝΤ για την ελάφρυνση χρέους έχουν προκαλέσει μεγάλη αναταραχή στη γερμανική Βουλή. Σύμφωνα με την Bild, η αναταραχή προκλήθηκε επειδή εικάζεται ότι η ελάφρυνση χρέους μπορεί να κοστίσει μέχρι και τριψήφιο αριθμό δισεκατομμυρίων.

Συγκεκριμένα, ο συντάκτης του άρθρου σχολιάζει πως οι Γερμανοί θα κληθούν να πληρώσουν και πάλι δισεκατομμύρια για την Ελλάδα. «Σε τέσσερις μήνες τελειώνει το τρίτο πρόγραμμα βοήθειας της Ελλάδας: τέλος και με τις τακτικές δόσεις προς την Αθήνα. Τέλος επίσης και με τον αυστηρό έλεγχο των ελληνικών δημοσιονομικών. Και η γερμανική κυβέρνηση θέλει να ξεφορτωθεί τις μονίμως επίπονες διαπραγματεύσεις με την Αθήνα. Η χώρα πρέπει και θέλει να σταθεί ξανά στα πόδια της! Το πρόβλημα είναι το ύψος του χρέους, που φθάνει σχεδόν τα 330 δισ. ευρώ, ελάχιστα λιγότερα από ό,τι στην έναρξη της κρίσης. Όλοι γνωρίζουν ως εκ τούτου ότι οι Έλληνες χρειάζονται μια μεγάλη ελάφρυνση χρέους», γράφει η γερμανική εφημερίδα.

Η εφημερίδα επισημαίνει πως πληροφορήθηκε από κύκλους του ΔΝΤ πως υπάρχει η επιθυμία η ελάφρυνση χρέους να φθάσει έως και τριψήφιο αριθμό δισεκατομμυρίων, γεγονός που προκαλεί «αναταραχή» στην Μπούντεσταγκ, η Επιτροπή Προϋπολογισμού της οποίας έχει βάλει το θέμα στη σημερινή ημερήσια διάταξη καθώς η κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα μεγάλο δίλημμα: «Η καγκελάριος Μέρκελ και ο πρώην υπουργός Οικονομικών Σόιμπλε είχαν υποσχεθεί προ τριετίας στη γερμανική Βουλή ότι το ΔΝΤ -ως ιδιαίτερα αυστηρός ελεγκτής- θα μετάσχει στο πακέτο βοήθειας. Αλλά λίγο πριν από τη λήξη του προγράμματος, επισήμως αυτό δεν έχει συμβεί ακόμη, αφού το ΔΝΤ θέτει ως προϋπόθεση μια νέα, τεράστια ελάφρυνση χρέους».

Σύμφωνα με την Bild, ενδεικτική των αντιδράσεων στη γερμανική Βουλή είναι η προειδοποίηση του Ότο Φρίκε, σημαίνοντος στελέχους των Φιλελευθέρων: «Θέλουμε να συνεχίσουμε να έχουμε το ΔΝΤ ως εγγυημένο επόπτη της Ελλάδας, αλλά όχι με κάθε τίμημα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Handelsblatt: "Παζάρια" Σολτς με το ΔΝΤ για το ελληνικό χρέος

Handelsblatt: Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών θα ζητήσει στο ΔΝΤ ελάφρυνση του ελληνικού χρέους!

ΔΝΤ για μείωση αφορολόγητου και συντάξεις

Handelsblatt: Αγώνας δρόμου για τα 88 προαπαιτούμενα σε 100 ημέρες

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments