Αυτοδιοίκηση

Δήμος Θεσσαλονίκης: Δωρεάν εμβολιασμοί ιλαράς – ερυθράς – παρωτίτιδας

Δήμος Θεσσαλονίκης: Δωρεάν εμβολιασμοί ιλαράς – ερυθράς – παρωτίτιδας
Οι εμβολιασμοί θα πραγματοποιούνται στα δημοτικά ιατρεία του Δήμου Θεσσαλονίκης σε κατοίκους ή δημότες του Δήμου, μετά από τηλεφωνικό ραντεβού.

Δωρεάν εμβολιασμούς για την ιλαρά – ερυθρά – παρωτίτιδα – πραγματοποιεί, σε παιδιά και ενήλικες, το τμήμα Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας του Δήμου Θεσσαλονίκης στα δημοτικά ιατρεία, μέχρι το τέλος Ιουνίου. Σύμφωνα με τις οδηγίες, δίνεται έμφαση κυρίως στον εμβολιασμό των παιδιών αλλά και στον έλεγχο της εμβολιαστικής κάλυψης εφήβων και ενηλίκων με σκοπό την εφαρμογή εμβολιασμών ή την εκτέλεση αναμνηστικών δόσεων, όπου αυτό απαιτείται.

Σύμφωνα με τις τελευταίες οδηγίες της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών του Υπουργείου Υγείας:

Όσον αφορά τα παιδιά

1η δόση ιλαράς – ερυθράς – παρωτίτιδας στην ηλικία των 12 μηνών και 2η δόση 3 μήνες μετά την 1η ή -εφόσον έχει παρέλθει το διάστημα αυτό – το ταχύτερο δυνατόν. Σε περιπτώσεις υψηλού κινδύνου η 2η δόση μπορεί να γίνει με μεσοδιάστημα τουλάχιστον 4 εβδομάδων από την 1η.

Όσον αφορά τους ενήλικες

Άτομα που γεννήθηκαν μετά το 1970 θα πρέπει να εμβολιαστούν με 2 δόσεις (για ιλαρά-ερυθρά-παρωτίτιδα), εφόσον δεν έχουν ιστορικό νόσησης ή εμβολιασμού ως ρουτίνα (με τουλάχιστον 2 δόσεις).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Θεσσαλονίκη: Άγνωστοι έσπασαν τζαμαρίες και αυτοκίνητα

Συμπλοκή με πυροβολισμούς στη Θεσσαλονίκη

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments