Αυτοδιοίκηση

Ευρωπαϊκή διάκριση για τα «Ανοιχτά Σχολεία» του δήμου Αθηναίων

Ευρωπαϊκή διάκριση για τα «Ανοιχτά Σχολεία» του δήμου Αθηναίων
Στον οδηγό με τις καλές πρακτικές πόλεων σε θέματα προάσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ένταξης μεταναστών του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Στον οδηγό με τις καλές πρακτικές πόλεων σε θέματα προάσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ένταξης μεταναστών, συμπεριέλαβε το Συμβούλιο της Ευρώπης (Council of Europe), το πρόγραμμα Ανοιχτά Σχολεία του Δήμου Αθηναίων.

«Με την μετατροπή 25 δημόσιων σχολείων σε κέντρα επιστημονικών, δημιουργικών και αθλητικών δραστηριοτήτων, καθώς και χώρους εκμάθησης γλωσσών για τους Αθηναίους και τους πρόσφυγες, η πόλη της Αθήνας κατόρθωσε να συγκεντρώσει προσφυγόπουλα και ελληνόπουλα, να αυξήσει τη συμμετοχή και την αλληλεπίδραση των γειτονιών και των τοπικών σχολείων με τη διαδικασία ενσωμάτωσης των προσφύγων και να προσφέρει στα παιδιά των προσφύγων ένα ασφαλές περιβάλλον εκμάθησης και ψυχαγωγίας έξω από τα κέντρα φιλοξενίας τους», αναφέρει χαρακτηριστικά το Συμβούλιο της Ευρώπης.

Σε δήλωση του, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης τόνισε ότι αυτή η διάκριση «επιβεβαιώνει την επιλογή μας» για τα Ανοιχτά Σχολεία , που είναι πλέον «θεσμός για τον Δήμο Αθηναίων» και «το έχουν αγκαλιάσει μικροί και μεγάλοι, σε όλες τις γειτονιές της πόλης».

Στα τρία χρόνια λειτουργίας του ξεχωριστού αυτού προγράμματος του Δήμου Αθηναίων οι συμμετοχές έχουν ξεπεράσει τις είκοσι χιλιάδες. Μεταξύ των δράσεων που φιλοξενεί είναι μαθήματα Handball και Κινησιολογίας, Εργαστήρια Θεατρικού Παιχνιδιού, Τεχνολογικά Εργαστήρια κ.ά. Επίσης υπάρχουν δράσεις που απευθύνονται εξολοκλήρου σε πρόσφυγες και μετανάστες, όπως μαθήματα ελληνικής και αγγλικής Γλώσσας και Εργαστήρια Δημιουργικής Απασχόλησης για παιδιά.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δήμος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη: Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία ο ”Σχολικός ΠειραιΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ”Δήμος Νίκαιας – Αγίου Ι. Ρέντη: Διάλεξη για την επικοινωνία (pic)

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments