Διεθνή

Γαλλία: Μουσείο «ανακάλυψε» ότι πάνω από τα μισά του εκθέματα είναι πλαστά

Γαλλία:  Μουσείο «ανακάλυψε» ότι πάνω από τα μισά του εκθέματα είναι πλαστά
Όλα ξεκίνησαν όταν ένας εκτιμητής τέχνης αμφισβήτησε έναν πίνακα.

To μουσείου Τέχνης στην πόλη Elne της Γαλλίας, μετά από πολλά χρόνια λειτουργίας, ανακάλυψε ότι πάνω από τα μισά τους εκθέματα δεν ήταν μόνο αντιγραφές, αλλά εντελώς πλαστά και μάλιστα είχαν αποδοθεί σε καλλιτέχνες που είχαν ήδη εγκαταλείψει τα εγκόσμια, όταν αυτά δημιουργήθηκαν!

Όλα ξεκίνησαν όταν ένας εκτιμητής τέχνης αμφισβήτησε έναν πίνακα που είχε αποδοθεί στον ζωγράφο Etienne Terrus. Ο εκτιμητής εξέτασε τον πίνακα και με μεγάλη έκπληξη, διαπίστωσε ότι τα κτίρια που απεικονίζει, δεν υπήρχαν κατά την εποχή που έζησε ο ζωγράφος! «Τα κτίρια αυτά κατασκευάστηκαν μετά το 1922, τη χρονιά που απεβίωσε ο Etienne Terrus», δήλωσε στη διεύθυνση του μουσείου, ανοίγοντας τον Ασκό του Αιόλου.

Ο διευθυντής του μουσείου και οι συνεργάτες του, όντας εμβρόντητοι από την εκτίμηση σοκ, έδωσαν διαταγή να ελεγθούν όλοι οι πινακές. Το αποτέλεσμα ήταν κάτι περισσότερο από σοκαριστικό. Από τα 140 εκθέματα, τα 82, δηλαδή πολύ περισσότερα από τα μισά, ήταν πλαστά.

Πολλά από τα εκθέματα αγοράστηκαν έναντι 200.000 ευρώ τις τελευταίες δεκαετίες, ενώ ένας μεγάλος αριθμός παραχωρήθηκε από δύο τοπικούς φορείς, οι οποίοι συγκέντρωναν χρήματα από εράνους για την αγορά τους. Κάποιοι άλλοι πίνακες, δόθηκαν από ιδιώτες συλλέκτες.

Ο δήμαρχος της πόλης Elne δήλωσε ότι «πρόκειται για καταστροφή. Βάζω τον εαυτό μου στη θέση εκείνων των ανθρώπων που ήρθαν απ’ όλον τον κόσμο για να δουν τους πίνακές μας και είδαν ψεύτικα έργα τέχνης, ενώ πλήρωσαν είσοδο. Είναι απίστευτο και ελπίζω να βρεθούν οι υπεύθυνοι».

Πηγή μέσα από τη γαλλική αστυνομία, δήλωσε πως πίσω από τη συγκεκριμένη ιστορία κρύβεται ένα πολύ καλά οργανωμένο δίκτυο. Δεν αποκλείεται μάλιστα, μετά την αποκάλυψη στο μουσείο της Elne, να βγει στην επιφάνεια ένα παγκόσμιο σκάνδαλο, καθώς οι ειδικοί εκτιμητές δήλωσαν ότι κατά τις αξιολογήσεις τους, πιστεύουν ότι το 20% των έργων στο σύνολο των μουσείων του κόσμου, είναι πλαστά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Handelsblatt: Η Γερμανία θα ζητήσει τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο Ελληνικό πρόγραμμα

Η Μέρκελ στηρίζει την ενταξιακή πορεία της Αλβανίας αλλά μόνο με "μεταρρυθμίσεις"

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments