Διεθνή

ΗΠΑ: Οι Ευρωπαίοι να επιβάλουν κυρώσεις κατά του πυραυλικού προγράμματος του Ιράν

ΗΠΑ: Οι Ευρωπαίοι να επιβάλουν κυρώσεις κατά του πυραυλικού προγράμματος του Ιράν
«Καλούμε τα κράτη σε όλο τον κόσμο να επιβάλουν κυρώσεις σε οποιοδήποτε πρόσωπο και οντότητα έχει σχέση με το πυραυλικό πρόγραμμα του Ιράν, και το θέμα αυτό απασχολεί μεγάλο μέρος των συζητήσεων με τους Ευρωπαίους», δήλωσε ο Μπράιαν Χουκ.

Η Ουάσινγκτον καλεί τους Ευρωπαίους συμμάχους τους και άλλους να επιβάλουν κυρώσεις στο Ιράν ώστε να περιορίσει το πυραυλικό του πρόγραμμα, χαρακτηρίζοντάς το διεθνή απειλή για την ειρήνη και την ασφάλεια.

«Καλούμε τα κράτη σε όλο τον κόσμο να επιβάλουν κυρώσεις σε οποιοδήποτε πρόσωπο και οντότητα έχει σχέση με το πυραυλικό πρόγραμμα του Ιράν, και το θέμα αυτό απασχολεί μεγάλο μέρος των συζητήσεων με τους Ευρωπαίους», δήλωσε ο Μπράιαν Χουκ, ανώτερος σύμβουλος σχεδιασμού πολιτικής του αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Μάικ Πομπέo, στους δημοσιογράφους στο Ριάντ.

Ο Χουκ, ο οποίος διαπραγματεύεται αλλαγές στη συμφωνία του Ιράν για το πυρηνικό του πρόγραμμα με τους ευρωπαίους συμμάχους, δήλωσε ότι το πυραυλικό πρόγραμμα του Ιράν θα είναι σημαντικό θέμα στις συνομιλίες που θα έχει αύριο, Κυριακή, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Μάικ Πομπέο με τους ηγέτες της Σαουδικής Αραβίας και του Ισραήλ.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

"Παζάρια" Τουρκίας με ΝΑΤΟ για τους πυραύλους S 400

Γενς Στόλτενμπεργκ: Οι διαφορές Ελλάδας – Τουρκίας δεν είναι θέμα του NATO

"Πόντιος πιλάτος" το ΝΑΤΟ για τους S 400 της Τουρκίας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments